Το ένα από τα δύο θαύματα του αγγλικού Λιγκ Καπ (pics) 

Έχει μείνει ένα ιστορικό παιχνίδι, γιατί ήταν ο πρώτος τελικός του αγγλικού Λιγκ Καπ που δεν διεξήχθη με διπλά παιχνίδια και ήταν ο πρώτος που έλαβε χώρα στο ιστορικό Wembley.

Παρουσία περίπου 100.000 οπαδών αναμετρήθηκαν ΚΠΡ και Γουέστ Μπρόμιτς, ένας τελικός που είχε απόλυτο φαβορί. Οι «Baggies» ομάδα της  First Division και κάτοχος του τροπαίου, απέναντι στους Λονδρέζους που έπαιζαν στη Third Division. Μάλιστα η ομάδα του Τζίμι Χάγκαν προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο 45λεπτο με τα γκολ του Κλαρκ, αλλά στην επανάληψη έγινε η πολύ μεγάλη ανατροπή. Μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, η ΚΠΡ, πέτυχε τρία τέρματα με Μόργκαν, Μαρς και Λάζαρους και έγινε η πρώτη ομάδα από την Τρίτη κατηγορία που κερδίζει ένα αγγλικό τρόπαιο. 

Η νίκη της ΚΠΡ, δημιούργησε πρόβλημα στην επιτροπή διαχείρισης της Football League. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, μία από τις τρεις υποψηφιότητες για το Inter-Cities Fairs Cup ήταν η νικήτρια του League Cup. Ωστόσο, η επιτροπή του Fairs Cup απαιτούσε τη συμμετοχή μόνο ομάδων από το υψηλότερο επίπεδο ενός εθνικού πρωταθλήματος.

Τελικά  η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λιντς Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ πήραν τα εισιτήρια για την ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση της επόμενης σεζόν.
Η ΚΠΡ παρέλαβε το τρόπαιο μπροστά στους οπαδούς της στο επόμενο ματς στο «Loftus Road», στη νίκη 4-0 επί της Μπόρνμουθ.

Μάλιστα στη συνέχεια αναδείχτηκε και πρωταθλήτρια στην Τρίτη κατηγορία. Η σεζόν θεωρείται η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, καθώς η κατάκτηση του Λιγκ Καπ  παραμένει το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που έχει κερδίσει ο σύλλογος, στα 139 χρόνια ιστορίας του.
Πριν από τον αγώνα εναντίον της Σέφιλντ την Τετάρτη 11 Μαρτίου του 2007, η ομάδα που κέρδισε το κύπελλο του 1967 τιμήθηκε στο ημίχρονο στο «Loftus Road», γιορτάζοντας με αυτόν τον ωραίο τρόπο τα 40 χρόνια κατάκτησης του τίτλου. H ΚΠΡ και η Σέφιλντ Γουένσντει (το 1991) είναι οι μόλις δύο ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο χωρίς να συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.