Άρσεναλ: Μια τρελή Λονδρέζικη ανατροπή

Σαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2012, η Άρσεναλ έκανε μια σπουδαία ανατροπή γυρνώντας το ματς (4-0) απέναντι στη Ρέντινγκ και πήρε την πρόκριση στους ''8'' με το τελικό 5-7.

Σαν σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2012, η Άρσεναλ έκανε μια σπουδαία ανατροπή γυρνώντας το ματς (4-0) απέναντι στη Ρέντινγκ και πήρε την πρόκριση στους ”8” με το τελικό 5-7. Οι φίλαθλοι της Άρσεναλ τραγουδούσαν στις εξέδρες του Ματζέσκι: ”Θα κερδίσουμε 5-4”, τελικά νίκησαν 7-5… Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε θέσει προτεραιότητες. Πρώτος στόχος η Πρέμιερ Λιγκ, μετά το Champions League, το FA CUP, μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος και τελευταίο το League Cup, όπου οι Κανονιέρηδες έχουν σηκώσει δύο φορές στην ιστορία τους (1987, 1993).

Χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο ”γελοία”, με την καλή έννοια, στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Περίπου 29 χιλιάδες φίλαθλοι απόλαυσαν μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρο με υψηλότερο σκορ στην ιστορία του θεσμού. Η Άρσεναλ διατηρούσε το απόλυτο απέναντι στη Ρέντινγκ με 10 νίκες στα περασμένα ραντεβού, στο 11ο συνάντησε δυσκολίες. Ήταν η πρώτη φορά που η Άρσεναλ γύρισε παιχνίδι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία ή περισσότερα γκολ, αλλά και η πρώτη φορά που σημειώνει 7 γκολ, μετά την σεζόν 1993-1994, όταν διέλυσε την Σταντάρ Λιέγης 7-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Οι δύο ομάδες έκαναν αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η Ρέντινγκ έκανε έξι, η Άρσεναλ έκανε 11 αλλάζοντας όλη την ομάδα. Ο Αρσέν Βενγκέρ έβαλε παίκτες που ήθελαν να αποδείξουν την αξία τους και ορισμένοι το κατάφεραν. Στην Πρέμιερ Λιγκ η Άρσεναλ βρισκόταν στην 6η θέση, ενώ η Ρέντινγκ που είχε πανηγυρίσει την άνοδο κατακτώντας την Championship την περασμένη σεζόν, βρισκόταν στην 18η θέση.

Η Ρέντινγκ έκανε το τέλειο ημίχρονο για 37 λεπτά…Ο Ρόμπερτς άνοιξε το σκορ, ο Κονσιενλί με αυτογκόλ έγραψε το 2-0, ο Λίγκερτγουντ στο 20λεπτό είχε διαμορφώσει το 3-0 και ο Χαντ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 37ο λεπτό. Μια στιγμή αδράνειας στο φινάλε του ημιχρόνου και ο Θίο Γουόλκοτ δίνει σημάδια ζωής στην Άρσεναλ μειώνοντας σε 4-1.

Διαφορετικό παιχνίδι στην επανάληψη, με τον Βενγκέρ να ρίχνει από τον πάγκο τον Ολιβιέ Ζιρού στη θέση του αρνητικού νεανία, Σερζ Γκνάμπρι και τον Γάλλο επιθετικό να σκοράρει δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο συμπατριώτης του Λοράν Κονσιενλί εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ στο 89ο λεπτό και μείωσε 4-3, για να έρθει ξανά ο Θίο Γουόλκοτ να στείλει στο ματς στην παράταση με γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που προκάλεσε διαμαρτυρίες καθώς ο διαιτητής Κέβιν Φρέντ, είχε δώσει τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνο.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και ο Μαροκινός Μαρουάν Σαμάκ έδωσε το προβάδισμα στους Κανονιέρηδες για πρώτη φορά (4-5) στο 103′, ο Ρώσος Πάβελ Πογκρέμπνιακ ισοφάρισε (5-5) στο 115′, όμως ξανά Γουόλκοτ και Σαμάκ χτύπησαν στο φινάλε του έξτρα χρόνου και με γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης (121′ – 123′) χάρισαν την επική πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Ρέντινγκ (Ντέρμοτ): Φεντερίτσι, Γκάντερ, Σόρει, ΜακΛίρι (73′ ΜακΆνουφ), Μόρισον, Ταμπ, Γκορξ, Χαντ (73′ Πογκρέμπνιακ), Ρόμπσον – Κανού, Ρόμπερτς (93′ Τσερτς)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μαρτίνες, Κονσιενλί, Τζένκινσον, Τζουρού, Μιγκέλ (105′ Μιντ), Κοκλέν, Φριμπόνγκ (62′ Έισφελντ), Αρσάβιν, Γουόλκοτ, Γκνάμπρι (62′ Ζιρού), Σαμάκ

Το τρόπαιο στη Σουόνσι!

Η Άρσεναλ μετά την τρελή ανατροπή αποκλείστηκε στον 5ο γύρο από τη Μπρέντφορντ στα πέναλτι (3-2, κ.α 1-1) που τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Webley, όπου έχασε το τρόπαιο, στον θεσμό των εκπλήξεων, από την φοβερή και τρομερή Σουόνσι (5-0), που έφτασε στο Λονδίνο αποκλείοντας στη πορεία της Λίβερπουλ και Τσέλσι. Η απόλυτη ηδονή, με τον Ουαλό αρχηγό, Άσλεϊ Ουίλιαμς να σηκώνει το τρόπαιο για την ομάδα του Γκάρι Μονκ (η σεζόν είχε αρχίσει με τον Μίκαελ Λάουντρουπ που αποχώρησε τον Φεβρουάριο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.