Τσιμίκας: Στα χνάρια Ζαγοράκη και Γιαννακόπουλου!

Τα ελληνικά κατορθώματα σε τελικούς Λιγκ Καπ Αγγλίας και ο Κώστας Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας με νίκη 2-0 επί της Άρσεναλ στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες» μένοντας στον πάγκο, αλλά είχε σημαντική συνεισφορά στους προηγούμενους γύρους.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αριστερός μπακ των «ρεντς» έχει καταγράψει 236 λεπτά συνολικά ως τώρα στον φετινό θεσμό.

Στον τρίτο γύρο απέναντι στη Νόριτς έπαιξε 66 λεπτά ως βασικός σε νίκη με 3-0, δίνοντας ασίστ για το δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Οριγκί.

Στη συνέχεια ξεκίνησε στο 2-0 στην έδρα της Πρέστον για τον τέταρτο γύρο, αλλά και στον δραματικό προημιτελικό με τη Λέστερ (3-3, 8-7 πέναλτι), όπου έπαιξε 80 λεπτά.

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου κόντρα στην Τσέλσι.

Ο Τσιμίκας, μπορεί να γίνει ο τρίτος Έλληνας που τα καταφέρνει, μετά τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Στέλιο Γιαννακόπουλο, ενώ αν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα το έχει κατορθώσει.

Δύο τελικούς ο Ζαγοράκης

Ο Ζαγοράκης, είχε συμμετοχή σε δύο επιτυχημένες σεζόν στη διοργάνωση με τη φανέλα της Λέστερ.

Το 1998-99 ο μετέπειτα αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ελλάδας του 2004, είχε τρεις συμμετοχές στην πορεία των «αλεπούδων» στη διοργάνωση, παίζοντας ως αλλαγή στο τέλος αντί του Ρόμπι Σάβατζ στον χαμένο τελικό κόντρα στην Τότεναμ.

Μία σεζόν αργότερα, η Λέστερ κατέκτησε το τρόπαιο με νίκη 2-1 επί της Τρανμίρ, όμως ο «Ζαγόρ» είχε μείνει στον πάγκο, έχοντας αγωνιστεί τέσσερις φορές στους προηγούμενους γύρους! 

Παρ’ όλο λοιπόν που ο Ζαγοράκης έπαιξε σε τελικό που η ομάδα του έχασε και δεν αγωνίστηκε σε τελικό που ο σύλλογός του νίκησε, καταγράφηκε ως ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει ως τώρα το τρίτο τη τάξει αγγλικό τρόπαιο.

Στο Κάρντιφ ο Stelios

Στη λίστα των φιναλίστ πρόσθεσε το όνομά του το 2004 ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο επίσης πρωταθλητής Ευρώπης στην Πορτογαλία, είχε 6 συμμετοχές με δύο γκολ με τη φανέλα της Μπόλτον στη διοργάνωση τη σεζόν 2003-04, πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο γκολ κόντρα σε Τζίλιγχαμ και Άστον Βίλα.

Στον τελικό όμως αγωνίστηκε και αυτός μόνο στα τελευταία λεπτά, μπαίνοντας στο 87’ ως αλλαγή αντί του Νίκι Χαντ σε ήττα με 2-1 από τη Μίντλεσμπρο στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

Το 2017-18, στο ρόστερ της Άρσεναλ που έφτασε έως τον τελικό ήταν ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, που είχε μείνει όμως εκτός αποστολής στην ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όντας παίκτης των «κανονιέρηδων» μερικές εβδομάδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.