FIFA και ΠΟΥ: «Η υγεία και το ποδόσφαιρο είναι τέλειοι συμπαίκτες»

Η FIFA και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη δύναμη του ποδοσφαίρου για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής και ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας παγκοσμίως.

Το έπραξαν κατά τη διάρκεια της 76ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο υπέγραψαν τετραετή παράταση του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που ισχύει από τις 4 Οκτωβρίου 2019.

«Η υγεία και το ποδόσφαιρο είναι τέλειοι συμπαίκτες. Η προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, ασφαλών σταδίων και τα σωματικά και ψυχικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι μεταξύ των πολλών στόχων υγείας για τα οποία ο ΠΟΥ είναι περήφανος που θα συνεχίσει να “σκοράρει” με τη FIFA για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Η συνεργασία του ΠΟΥ με τη FIFA έχει ήδη καταφέρει να δώσει μηνύματα βασισμένα σε στοιχεία για να βοηθήσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών να ζήσουν πιο υγιείς και ασφαλείς ζωές μέσω της δύναμης του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Ο ΠΟΥ ανυπομονεί να συνεχίσει αυτό το ταξίδι», πρόσθεσε.

«Είμαστε περήφανοι που υπογράψαμε και ανανεώσαμε το Μνημόνιο Κατανόησης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη σχέση μας για να περνάμε σημαντικά μηνύματα σωματικής και ψυχικής υγείας από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό μας», δήλωσε ο Τζιάν Ινφαντίνο.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Δρ Τέντρος, στην υπέροχη ομάδα του, σε όλους όσους βοηθούν στον τομέα της υγείας, από γιατρούς μέχρι νοσηλευτές έως επαγγελματίες υγείας και υπουργούς υγείας , και σε όλους όσους συμβάλλουν στο να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.