Ολυμπιακός – Χάντερσφιλντ 2-0 : Νικητής κι… ωραίος!

Ανώτερος και προπάντων αρεστός στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την Χάντερσφιλντ στο πλαίσιο της προετοιμασία του, στην Μαρμπέλα της Ισπανίας

Ικανοποιητική πέρα για πέρα η εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι με την Χάντερσφιλντ σε ένα ματς όπου ασφαλώς η προσοχή εστιάστηκε σε τρία σημεία.
Αφενός στην ομαδική φιλοσοφία που θέλει να περάσει και να διορθώσει ο Μίτσελ σε αυτή τη μίνι – προετοιμασία. Μετά, είδαμε παίκτες οι οποίοι με την απόδοσή τους δήλωσαν, όπως μπορούσε ο καθένας, το παρόν τους στο όλο εγχείρημα! Ο λόγος, για τον Κώστα Φορτούνη, που μας θύμισε πολλά από τον ηγέτη της ομάδας πριν τον καταπονήσουν οι τραυματισμοί του. Ο Κασάμι έδειξε αρκετά καλός βοηθώντας στο να έχει η ομάδα του περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και ο Μαρτσέλο – που προσπάθησε πάρα πολύ – όσο άντεξε μέχρι τον τραυματισμό του στο 59’ ήταν ευδιάθετος, δημιουργικός και πρόθυμος να αρπάξει τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά του.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός έδειξε πρόθυμος να πιέσει ψηλά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο παιχνίδι.
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Φορτούνης πέρασε στον Μακαμπού, όμως αυτός μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της Αγγλικής ομάδας πλάσαρε άστοχα.
Τρία λεπτά αργότερα προσπάθησε να «απαντήσει» η Χάντερσφιλντ με τον Κασούμου να αστοχεί από κοντινή απόσταση.
Πιο προσεκτικός και δημιουργικός, συνάμα, ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε ένα σουτ του Μαρσέλο που κόντραρε στους αμυντικούς (8’) και στο 14’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπίελ, ο Κασάμι με κεφαλιά ανάγκασε τερματοφύλακα Μπιλοκάπιτς να μπλοκάρει με υπερένταση!!
Στο 26’ κι έπειτα από φάση διαρκείας, που ξεκίνησε από διαδοχικές προσπάθειες του Μαρτσέλο να φέρει τη μπάλα στην περιοχή της Αγγλικής ομάδας, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα κι ο Μπακαμπού με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ!
Στο 38ο λεπτό ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε υποδειγματικά από την άμυνά του, ο Μπίελ πήρε τη μπάλα σε θέση έξω δεξιά και την πέρασε παράλληλα στον Φορτούνη ο οποίος με όμορφη κοφτή ντρίπλα και σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0!
Λίγο πριν το φινάλε το ημιχρόνου π Σαμασέκου βρέθηκε σε θέση για σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα εκτός εστίας.
Στο δεύτερο μέρος ο Σκωτσέζος τεχνικός της Χάντερσφιλντ έκανε 8 αλλαγές δημιουργώντας μια πιο πιεστική ομάδα, περιορίζοντας τους χώρους στον Ολυμπιακό.
Στο 53’ πάντως πάλι ο Φορτούνης βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ αποκρούστηκε προ της εστίας από τους αμυντικούς!
Επτά λεπτά αργότερα ο Αγινά έπεσε άτσαλα πάνω στον Μαρτσέλο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποχώρησε πονώντας και τη θέση του πήρε ο Λάϊντντερ.
Ακολούθησαν άλλες πέντε αλλαγές από τον Μίτσελ, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν σε ενέργεια – φυσικό ως ένα σημείο – προσπαθώντας πάντως να κρατήσει τις θέσεις και την φιλοσοφία πίεσης στο χώρο.
Πάλι όμως ο Ολυμπιακός ήταν η πιο επικίνδυνη και δημιουργική ομάδα με τον Ελ Αραμπί να χάνει διπλή ευκαιρία στο 69ο.
Τρία λεπτά αργότερα ο Μαροκινός βρέθηκε ξανά σε καλή θέση, αλλά αυτή τη φορά ήταν λιγότερο… φλύαρος και περισσότερο αποτελεσματικός για να γίνει το 2-0!

Ολυμπιακός (Μίτσελ) :
Κρίστενσεν (46’ Τσολάκης), Ανδρούτσος (61’ Βρούσάϊ), Μαρσέλο (59’ Λάϊντνερ), Ρέτσος, Ντόϊ (69’ Καλογερόπουλος), Σαμασέκου (61’ Μπουχαλάκης), Κασάμι (69’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (69’ Νταμπό), Μπιέλ (61’ Μασούρας), Φορτούνης (61’ Μπόϊλερ), Μπακαμπού (61’ Ελ Αραμπί).

Χάντερσφιλντ (Φοδέριγχαμ):
Μπιλοκάπιτς (46’ Νίκολς), Ανγιόριν (46’ Ντιαρά), Ρούφελς (46’ Εμπέτε), Κασουμού(46’ Χαράτ), Χολμς, Ρουντόνι (46’ Αγινά), Γουορντ (46’ Καμαρά), Τζάκσον (46’ Μαχόνεϊ), Λις (46’ Μπέτε), Σπένσερ (46’ Ρόουντς), Χέλικ (Μπόϊλ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.