Γκενκ-ΑΕΚ 0-2: Φαίνεται πως κάτι αλλάζει στην Ένωση (pics, vids)

Η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να επιλέγει δύο διαφορετικές ενδεκάδες και σχηματισμούς κέρδισε 2-0 την πιο έτοιμη Γκενκ και δείχνει πως κάτι αλλάζει φέτος στη νοοτροπία του παιχνιδιού της.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, που κέρδισε 2-0 την Γκενκ με δύο γκολ που ήρθαν από στατικές φάσεις. Δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα η Ένωση σε όλο τον αγώνα, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει πέναλτι του Ντέσερς στο 12′ και τετ-α-τετ του ίδιου παίκτη στο 23′.

Αδιάκοπη πίεση και συνεχής αλληλοκάλυψη από τους παίκτες της ΑΕΚ που έβγαιναν πρώτοι στις μπάλες για να κερδίσουν τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντιπάλους τους.

Για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος δείχνει πως έχει την ποιότητα να συνεισφέρει στον άξονα της Ένωσης.

Ασφυκτική πίεση και λύσεις από στατικές φάσεις

Ορεξάτη, με ενέργεια, ένταση και ασφυκτική πίεση προς τους παίκτες της Γκενκ παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όπου ευτύχησε να βρει λύσεις σε δύο στατικές φάσεις που της παρουσιάστηκαν. Μάλιστα, το πρώτο γκολ ήρθε από την πρώτη στημένη μπάλα στο 3ο λεπτό, με τον Μάνταλο να εκτελεί φάουλ, τον Μήτογλου να παίρνει την κεφαλιά και τον Μουνιός να πετυχαίνει αυτογκόλ από κοντινή απόσταση.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το αυτογκόλ του Μουνιός. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 11′, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι πάνω στον Χέινεν, με τον Ντέσερς που εκτέλεσε όμως να βλέπει τον Αθανασιάδη να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 23ου λεπτού, όταν η εκτεθειμένη από την πίεση ψηλά άμυνα της Ένωσης, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ντέσερς με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Εννέα λεπτά μετά, από κόρνερ του Μάνταλου, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά η μπάλα στρώθηκε στον Μήτογλου και αυτός με πλασέ από κοντά έκανε το 0-2.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος, όμως στο 45′, ο Κουέστα έκανε σωτήρια προβολή διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

Πολλά νεύρα, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ντεμπούτο Πινέδα με 4-3-3 και “σφιχτή” αμυντική γραμμή

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αλμέιδα να αλλάζει όλη την ενδεκάδα της ΑΕΚ αλλά και την διάταξη, παίζοντας με 4-3-3 και τους ΧατζηεμμανουήλΜισελέν, Κορνέζο, Λάτσι, ΜοχαμαντίΜπότο, Πινέδα, ΜουστακόπουλοΓιούση, Μαχαίρα, Κοσίδη.

Η Γκενκ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κουέστα να παίρνει κεφαλιές στο 52′ και στο 53′, ενώ στο 58′ ο Μπότος βγήκε τετ-α-τετ όμως ο Αρτεάγκα τον πρόλαβε και δεν του επέτρεψε να σουτάρει.

Η ΑΕΚ παρά τα πολλά νέα πρόσωπα έδειξε συμπαγής, είχε κλειστούς χώρους προς την περιοχή της και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις με τον Πινέδα να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο 74′ η Γκενκ άγγιξε το γκολ με το φάουλ του Χέινεν να αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο 75′ στο κοντινό σουτ του Νέμετ.

Οι συνθέσεις:

Γκενκ: Βάντεβορντ, ΜακΚένζι, Αρτεάγα, Ίτο, Χέινεν, Ντέσερς, Τρέζορ, Χροσόφσκι, Μουνιός, Οϊεν, Κουέστα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας – Γιόνσον – Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ – Αραούχο, Γκαρσία.

ΑΕΚ (Β ημίχρονο): Χατζηεμμανουήλ – Μισελέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμαντί – Μπότος, Πινέδα, Μουστακόπουλος – Γιούσης (81′ Ραντόνια), Μαχαίρας (77′ Τζούντα Γκαρσία) – Κοσίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.