Ερ. Αστέρας – Άρης 2-1: Έχασε αλλά άφησε υποσχέσεις (hls)

Παίζοντας με πολλά νέα πρόσωπα, ο Άρης έχασε στο πρώτο φιλικό της σεζόν από τον Ερυθρό Αστέρα με 2-1.

Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο δοκιμάστηκαν από τον Έλληνα τεχνικό οι πολλοί νέοι παίκτες όπως ο Ασλανίδης, ο Μαρμαρίδης, ο Τσαγκαλίδης και ο Κριμιζάς.

Με ασφυκτικό πρέσινγκ, διάθεση για τρέξιμο και με αρκετή ψυχραιμία, οι νεαροί κέρδισαν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, ο οποίος αναμένεται να τους δώσει επιπλέον χρόνο στα παιχνίδια που έπονται.

Η παράταξη του Άρη

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους Κουέστα στην εστία, στα άκρα της άμυνας τους Μαρμαρίδη (δεξιά) – Γκάνεα (αριστερά) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δεληζήση – Ασλανίδη.

Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο ανασταλτικών χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Ματίγια – Κριμιτζάς και την μεσοεπιθετική τριάδα συνέθεσαν οι Γκάμα, Ματέο Γκαρσία και Τσαγκαλίδη με τον Μάνο στην κορυφή.

“Φτωχό” το πρώτο ημίχρονο

Στο 15΄ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή του Άρη με τον Ματέο Γκαρσία που δοκίμασε το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πόποβιτς

Στο 21΄ ο Κουέστα μπλοκάρει την μπάλα σε τετ-α-τετ με τον Κρίστοβιτς. Σπουδαία απόκρουση του Ισπανού τερματοφύλακα.

Γενικώς η ανασταλτική παρουσία του Άρη σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πολύ καλή, έχοντας αρκετό νέο “αίμα” στην ενδεκάδα. Αντίθετα οι “κιτρινόμαυροι” υστέρησαν στο δημιουργικό κομμάτι με τον Γκαρσία να παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς όμως να μπορεί να κάνει την διαφορά.

Πολλές αλλαγές στην επανάληψη

Με πολλές αλλαγές και από τους δύο προπονητές άρχισε και τελείωσε το β΄ ημίχρονο. Παρ΄ όλα αυτά ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος, είχε καλές επιλογές στην επίθεση και έδειχνε πιο «δεμένος» ως ομάδα.

Στο 59΄ οι Σέρβοι από μία στημένη φάση – εκτέλεση φάουλ του Μπεν – η μπάλα έφτασε στον Μπάμπιτς που βρέθηκε ξεχασμένος στην “καρδιά” της αντίπαλης για το 1-0.

Στο 63΄ από την υποδειγματική αντεπίθεση του Ερ. Αστέρα, με τον Κάταϊ να βγάζει καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Μπεν και την παρέμβαση του Μπεναλουάν η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο 72΄ ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μπερτόγλιο που αστόχησε από κοντινή απόσταση (από την εκτέλεση κόρνερ του Γκάνεα) κι΄ ενώ ο Πόποβιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 75΄ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε πέναλτι με τον Γκαρσία (το κέρδισε ο Μπερτόγλιο), αλλά δύο λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν νέο πέναλτι (ο Μπρούνο ανατράπηκε από τον Σανόκο) που ανέλαβε ο Μπερτόγλιο για να ισοφαρίσει (1-1).

Τρίτο συνεχόμενο πέναλτι αυτή τη φορά για τον Ερ. Αστέρα στο 80΄ μετά την ανατροπή του Μπακαγιόκο από τον Μαρτίνη και τον Κάνγκα να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Η γενική παρουσία της ελληνικής ομάδας ήταν αρκετά καλή, έχοντας ωστόσο εμφανώς αδυναμίες και στις τρεις γραμμές. Τα καλά στοιχεία υπάρχουν, αλλά χρειάζεται αφενός δουλειά μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και αφετέρου οι απαραίτητες προσθήκες κυρίως για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Πόποβιτς, Γκάγιτς (66’ Μπακαγιόκο), Μπάμπιτς (66’ Ντέγκενεκ), Ίβανιτς (66’ Εράκοβιτς), Πάνκοφ (66’ Σανόγκο), Κατάι (Κάνγκα), Πέτροβιτς (66’ Φάλκο), Νίκολιτς (66’ Σρνιτς), Ρόντιτς (46’ Γκόμπελιτς), Μπεν (66’ Γκάβριτς), Κρστόβιτς (66’ Πάβκοφ)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (46′ Σιαμπάνης), Μαρμαρίδης (46′ Σούντγκρεν), Ασλανίδης (46′ Μπεναλουάν), Δεληζήσης, Γκάνεα (80′ Μαρτίνης), Ματίγια (46′ Σάκιτς), Κριμιτζάς (80′ Σάσα), Γκάμα (46′ Μαντσίνι), Γκαρσία (82′ Χατζηπιρπιρίδης), Τσαγκαλίδης (46′ Μπερτόγλιο), Μάνος (46′ Μπρούνο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.