Λειψία-Ντόρτμουντ 1-4: “Κιτρινόμαυρο πάρτι” με Χάαλαντ-Σάντσο (hls)

Η Ντόρτμουντ με "κυνικό" πρώτο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί 3-0 της Λειψίας και ουσιαστικά να "τελειώσει" τον τελικό κυπέλλου Γερμανίας, από τα πρώτα 45. Τελικό σκορ 1-4 με Χάαλαντ και Σάντσο να σκοράρουν και Ρόις να σερβίρει.

Η ομάδα του Τέρζιτς εκμεταλλεύτηκε κάθε σπιθαμή ανοιχτού γηπέδου και τιμώρησε όλα τα λάθη της Λειψίας. Προηγήθηκε στο 5 μετά από κλέψιμο του Ρόις στη μεσαία γραμμή, γρήγορη αντεπίθεση και καταπληκτικό πλασέ του Σάντσο.

Το 0-2 έγινε με τον ίδιο τρόπο αλλά με διαφορετικό σκόρερ, τον Χάαλαντ στο 28′. Ο Νορβηγός κράτησε την ισορροπία του και πλάσαρε ωραία τον Γκουλάτσι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι η Ντόρτμουντ έφυγε στην κόντρα, ο Ρόις γύρισε σε κενή εστία την μπάλα και ο Σάντσο μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Η Λειψία όμως δεν ήταν αποφασισμένη να πέσει αμαχητί. Στα 20 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους είχε δοκάρι με τον Ενκουνκού και μέχρι το 50′ άλλες τρεις τελικές. Στο 66′ ο Αζάρ που ήρθε από τον πάγκο έχασε το 0-4 σε άδειο τέρμα για να έρθει η μείωση του σκορ στο 71′.

Ο Φόρσμπεργκ σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Όλμο με “όλμο” έξω από την περιοχή έκανε το 1-3. Χάθηκαν άλλες δύο ευκαιρίες για τους τυπικά γηπεδούχους για να έρθει το τελικό 1-4 με τυχερό τρόπο από τον Χάαλαντ. Ο Νορβηγός πλάσαρε γλυστρώντας με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο δεξί του πόδι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκουλάτσι.

Η Ντόρτμουντ στο δέκατο δικό της τελικό κατέκτησε το πέμπτο της κύπελλο, ενώ η Λειψία ηττήθηκε και στο δεύτερο τελικό που συμμετείχε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.