Κύπελλο Γαλλίας: Με θρίλερ στον τελικό η ΠΣΖ (hls)

Μετά από ημιτελικό "θρίλερ" που κρίθηκε στα πέναλτι (6-5) η ΠΣΖ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας εις βάρος της Μονπελιέ. 2-2 το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα

Η ΠΣΖ κυριάρχησε από την αρχή της αναμέτρησης στον τομέα της κατοχής κι ευτύχησε να πάρει προβάδισμα πολύ γρήγορα στο ματς με το τέρμα του Κίλιαν Εμπαπέ στο 10ο λεπτό. Ήταν το 38ο γκολ του Γάλλου επιθετικού φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μονπελιέ δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να δημιουργήσει για δύο λόγους. Αφενός γιατί η ΠΣΖ είχε σαφές προβάδισμα στην κατοχή, αφετέρου γιατί η δική της κατοχή αναλωνόταν πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

Όλα αυτά όμως διαγράφηκαν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γκαετάν Λαμπόρντ έφυγε στην αντεπίθεση και παρότι βρέθηκε αποκομένος από τους συμπαίκτες του και σε εξαιρετικά πλάγια θέση εξαπέλυσε ένα φανταστικό σουτ με το οποίο νίκησε τον Κέιλορ Νάβας και ισοφάρισε για την Μονπελιέ.

Η φάση του 50ου λεπτού στην οποία η ΠΣΖ ανέκτησε το προβάδισμα, έφερε την υπογραφή του Εμπαπέ. Αποκλειστικά αυτού…

Είχε ταχύτητα, ντρίμπλες, πρωτοβουλία κι άψογη εκτέλεση!

Στο 83ο λεπτό η Μονπελιέ βρήκε ξανά ελεύθερο χώρο, έφυγε στην κόντρα και ο Άντι Ντελόρ ολοκλήρωσε την προσπάθεια για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει την πρόκριση στα πέναλτι, καθώς η ΠΣΖ απώλεσε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να την εξασφαλίσει πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

Με το σκορ στο 5-5, ο Σαλομόν Σαμπιά αστόχησε για τη Μονπελιέ και ο Μόισε Κεν έγραψε το 6-5 για την Παρί στέλνοντας την στον τελικό.

Σαβανιέ, Ντελόρ, Μαβιντίντι, Ρίστιτς, Λαμπόρντ, ευστόχησαν για τους γηπεδούχους, ενώ οι ντι Μαρία, Ντράξλερ, Παρέδες, Μαρκίνιος, Νεϊμάρ για τους Παριζιάνους


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.