Ιταλία: Τα ρεκόρ και το… σκαλοπάτι του τελικού

Η κυπελλούχος Ιταλίας Γιουβέντους και ο σκόρερ-πρωταγωνιστής της σεζόν. Το σκαλί που «πρέπει» να ανέβει η Αταλάντα.

Η κατάκτηση του κυπέλλου κλείνει μια τη γεύση ενός τροπαίου μια μέτρια χρονιά για τη Γιουβέντους που έφτασε τους 14 τίτλους στην ιστορία της, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στην ιταλία.
Ακολουθεί η Ρόμα με 9, ενώ Ίντερ και Λάτσιο έχουν από 7.
Για την Αταλάντα ήταν ο 5ος τελικός, όμως έχει μείνει με ένα τρόπαιο, αυτό του 1963 όταν και νίκησε στον τελικό με 3-1 την Τορίνο.

Ο Φεντερίκο Κιέζα κατάφερε να πάρει έστω ένα τρόπαιο στην παρθενική του σεζόν στη Γιουβέντους μετά την μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα. Όταν έγινε αυτή, λίγοι πίστευαν πως – τουλάχιστον στην πρώτη σεζόν – θα είναι κάτι περισσότερο από μια ποιοτική λύση για τον Πίρλο.
Ο τρόπος που εξελίχθηκε συνολικά η σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο, απέδειξε πως ο νεαρός εξτρέμ είχε ηγετικό ρόλο και προσωπικότητα έτοιμη να διαχειριστεί τις υψηλές απαιτήσεις της φανέλας. Με το γκολ που πέτυχε στον τελικό έφτασε τα 5 με αντίπαλο στην Αταλάντα σε όλες τις διοργανώσεις. Τόσα δεν έχει απέναντι σε καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει πλέον 6 τρόπαια στο κύπελλο Ιταλίας, περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Πέντε από αυτά με τους «μπιανκονέρι» και ένα με την Πάρμα.
Η ονειρεμένη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο συνδυάστηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Γιουβέντους. Λίγες κακές και πολλές καλές στιγμές που συνδυάστηκαν με διακρίσεις και τίτλους.

Ο Αντρέα Πίρλο έγινε ο τέταρτος προπονητής της Γιουβέντους που πήρε το κύπελλο Ιταλίας μαζί της τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είχαν προηγηθεί οι Μόντι, Παρόλα και Ντίνο Τζοφ.

Σε ηλικία 21 ετών και 24 ημερών, ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει σε τελικό του κυπέλλου Ιταλίας μετά τον Εζεκίελ Μουνιός της παλέρμο που το 2011 είχε πράξει το ίδιο σε ηλικία 20 ετών και 233 ημερών.

Για την Αταλάντα ο βασικός στόχος, της θέσης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ έχει επιτευχθεί. Η παρουσία της για μια ακόμη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποτελεί παράσημο του εξαιρετικού ποδοσφαίρου που παίζει. Όμως για μια ακόμη φορά απέτυχε να ανέβει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα κατακτώντας έναν τίτλο. Η αλλαγή επιπέδου μιας ομάδας προφανώς φαίνεται στο ποδόσφαιρό της, καταγράφεται όμως και στις επιτυχίες της.

Η ομάδα του Μπέργκαμο «πρέπει» να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω διεκδικώντας και το πρωτάθλημα. Έχει βάλει τις βάσεις για να το κάνει. Μένει να ενισχυθεί και με λίγες, όμως απαραίτητες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που κυρίως στην άμυνα θα της αλλάξουν επίπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.