Αταλάντα-Γιουβέντους 1-2: Κυπελλούχος χάρη στη νέα γενιά! (hls)

Με γκολ των Κουλουσέφσκι και Κιέζα, ο σύλλογος από το Πιεμόντε έφτασε στην κατάκτηση του 14ου Κυπέλλου στην ιστορία του, ύστερα από δύο χαμένους τελικούς.

Τελικώς αυτή η σεζόν, ξεκάθαρα αποτυχημένη σε Serie A και Champions League για τη Γιουβέντους, δεν θα φύγει χωρίς τρόπαιο, με τους «μπιανκονέρι» να επικρατούν στον τελικό με 2-1 της Αταλάντα και να κατακτούν το 14ο Κύπελλο στην ιστορία τους, όντες πολυνίκεις.

Ο Πίρλο, που πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιό του από τη θέση του προπονητή της Γιούβε, είδε τον Κουλουσέφσκι με φοβερό πλασέ να δίνει προβάδισμα στο 31’.

Η απάντηση για την ομάδα από το Μπέργκαμο, που έχει ήδη εξασφαλίσει παρουσία στο επόμενο Champions League σε αντίθεση με τη Γιουβέντους, ήρθε στο 41’ μετά από ομαδική προσπάθεια και σουτ του Μαλινόφσκι.

Στο 73’ ο Κιέζα συνεργάστηκε σπουδαία με τον Κουλουσέφσκι για να τελειώσει περίφημα τη φάση και να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στο σύλλογο του Πιεμόντε.

Οι παίκτες του Πίρλο κράτησαν το υπέρ τους 2-1 μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ η σπουδαία Αταλάντα δεν μπόρεσε να φτάσει στην επιτυχία, για πρώτη φορά απο το 1963, που αποτελεί και το μοναδικό Κύπελλο στην ιστορία της.

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι (77’ Ντίμσιτι), Ρομέρο, Παλομίνο, Χάτεμπουρ (76’ Ίλιτσιτς), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόζενς (83’ Μίραντσουκ), Μαλινόφσκι (68’ Μουριέλ), Πεσίνα (68’ Πάσαλιτς), Σαπάτα

Προπονητής: Τζανπέρο Γκασπερίνι

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κελίνι, Ντανίλο, ΜακΚένι, Μπετανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (74’ Ντιμπάλα), Ρονάλντο, Κουλουσέφσκι (83’ Μπονούτσι)

Προπονητής: Αντρέα Πίρλο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.