Μέσι: Η Μπαρτσελόνα καλείται να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη

Η συμφωνία που έχει με τους Καταλανούς ο Αργεντινός άσος τον κατοχυρώνει οικονομικά ανεξαρτήτως αν το «αύριο» τον βρει στους «Μπλαουγκράνα» ή οπουδήποτε αλλού

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερο θερμό στην Καταλωνία καθώς – ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών – ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα. 

Μετά από όλα όσα είχαν συμβεί πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο 33χρονος Αργεντινός – επί σειρά ετών – ηγέτης των Καταλανών είχε βρεθεί με το … ενάμισι πόδι εκτός Βαρκελώνης, ερχόμενος σε μετωπική με τον επικεφαλής της πρώην διοίκησης, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, που έχει φέρει τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα μισό βήμα πριν από τη φυλακή, αφού σ’ εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα εις βάρος αυτού και συνεργατών του, εξαιτίας της οποίας αρχικά είχε προφυλακισθεί. 

Θετική εξέλιξη μεν αλλά … 

Πλέον το θέμα του ποδοσφαιρικού μέλλοντος αυτής της εμβληματικής μορφής για τον σύλλογο καλείται να διαχειριστεί ο Χουάν Λαπόρτα, ο νέος ισχυρός ανήρ της Μπάρτσα, τον οποίο στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε κι ο ίδιος ο Μέσι. Ωστόσο, ανεξαρτήτως προθέσεων υπάρχουν και κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Ακόμη, λοιπόν κι αν η διάθεση του Αργεντινού άσου έχει αλλάξει, η παραμονή του θα κοστίσει ακριβά. Σαφώς κι η ανάδειξη του κ. Λαπόρτα στην προεδρία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, η ομάδα ταλαιπωρείται από σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία οι άνθρωποι της πλευράς του 33χρονου γνωρίζουν πολύ καλά κι είναι περισσότερο από βέβαιο πως αν δοθούν οικονομικές υποσχέσεις θα ζητηθούν ακλόνητες αποδείξεις πως θα οι Καταλανοί θα μπορέσουν να φανούν συνεπείς σ’ αυτές.  

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την Ισπανία, ο Μέσι μαζί με τον πατέρα του, θα κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέσα στον τρέχοντα μήνα. Η αγγλική «Daily Express» ανέφερε πως πρόσφατα ο κ. Λαπόρτα πρόσφερε ένα συμβιβασμό, με τη μορφή μονοετούς συμβολαίου, που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Η επίλυση του παρελθόντος ορίζει το μέλλον

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι οφειλές της καταλανικής ομάδας προς το πρόσωπο του Αργεντινού άσου φτάνουν στο ύψος των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ (!), ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και μπόνους, τα οποία πρέπει να του αποδοθούν με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, που εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου. Παρόλα αυτά η πρόταση που του έγινε, είναι ένα ευοίωνο σενάριο και για τις δύο πλευρές, από τη στιγμή που πλέον ο Μέσι δεν «καίγεται» ν’ αποχωρήσει κι η Μπαρτσελόνα δεν επιθυμεί να «σκλαβωθεί» από ένα νέο και με πολύ υψηλό κόστος συμβόλαιο που θα τον καθιστά μόνιμο κάτοικο του «Καμπ Νου» για το υπόλοιπο της καριέρας του, υποθέτοντας πως θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται και μετά τα 34α γενέθλιά του, ενδεχόμενο που τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει κι ως το πλέον πιθανό.

Αλλά ακόμη κι αν αυτός ο συμβιβασμός-πρόταση γίνει αποδεκτός αυτό δε σημαίνει πως θα είναι κάτι … φθηνό για τους Καταλανούς, καθώς τίποτα σχετικά με τον Μέσι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τέτοιο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εκτιμήσεις για το μονοετές συμβόλαιο κάνουν λόγο για ποσό ανάμεσα στα είκοσι με είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μισθών και μπόνους. Ωστόσο, θα περιλαμβάνει και οψιόν για τον Αργεντινό που θα του επιτρέπει ν’ αποχωρήσει το 2022 και ν’ αναζητήσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον μακριά από τη Βαρκελώνη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.