2ος ΟΜΙΛΟΣ Κόπα Αμέρικα

Ενα τρόπαιο με την εθνική ομάδα της χώρας του κυνηγάει ο Μέσι και του δίνεται η δυνατότητα να το κατακτήσει σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, αφού περάσει φυσικά τον όμιλο κόντρα στην Ουρουγουάη (χωρίς Σουάρες), τη γερασμένη Παραγουάη και την αδύναμη Τζαμάικα.

Ενα τρόπαιο με την εθνική ομάδα της χώρας του κυνηγάει ο Μέσι και του δίνεται η δυνατότητα να το κατακτήσει σε αυτό το Κόπα Αμέρικα, αφού περάσει φυσικά τον όμιλο κόντρα στην Ουρουγουάη (χωρίς Σουάρες), τη γερασμένη Παραγουάη και την αδύναμη Τζαμάικα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Κατακτήσεις: 14

Τελευταία κατάκτηση: 1993

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στους «8»

Η Αργεντινή προέρχεται από μια επιτυχημένη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής ομάδας στοχεύοντας στην κατάκτηση του 15ου Κόπα Αμέρικα της ιστορίας της. 

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Χεράρδο (κατά κόσμον Τάτα) Μαρτίνο έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του, με τους Λιονέλ Μέσι, Κάρλος Τέβες και λοιπούς παγκόσμιας κλάσεως αστέρες να είναι στις επάλξεις. 

Η πρόκληση να στεφθούν και πάλι πρωταθλητές στην Ήπειρό τους μετά από 22 χρόνια είναι μεγάλη για παίκτες τέτοιου βεληνεκούς. 

Προσοχή στον. . .
Λιονέλ Μέσι. Σε ποιον άλλον; Λογικά θα είναι αφηνιασμένος. Εχει κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, αλλά τίποτα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Καιρός είναι…

Ο μύθος. . .
Ντιέγκο Μαραντόνα. Οσο ο Λιονέλ Μέσι δεν σηκώνει τρόπαια με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής τόσο ο μύθος του Μαραντόνα θα μεγαλώνει. Ο –κατά πολλούς- καλύτερος παίκτης όλων των εποχών έκανε άστατη ζωή, αλλά μάγεψε ουκ ολίγες φορές τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Επίτευγμα. . .
Αν μη τι άλλο, η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986. Το χέρι του Θεού, το σλάλομ του Μαραντόνα, η μαγική του πάσα στον τελικό και γενικά όλη η παρουσία της παρέας του, άφησε άφωνους ακόμη και αυτούς που μισούν την «αλμπισελέστε». 

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Κατακτήσεις: 15

Τελευταία κατάκτηση: 2011

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: κατέκτησε το τρόπαιο

Θεωρητικά, τα πράγματα είναι δύσκολα για την πολυνίκη του θεσμού και κάτοχο του τελευταίου τροπαίου. Αυτή η ομάδα είχε συνθέσει ένα μαγικό τρίγωνο με τους Καβάνι, Σουάρες και Φορλάν, αλλά ο τεχνικός Οσκαρ Ταμπάρες δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του δυο εξ αυτών. Ο νυν κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Λουίς Σουάρες, είναι ακόμη τιμωρημένος μετά τη δαγκωνιά στον Κιελίνι, ενώ ο Ντιέγκο Φορλάν ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα. 

Με λίγα λόγια, ο Καβάνι και οι παρέα της Ατλέρικο Μαδρίτης (Χιμένες, Γκοντίν, Κριστιαν Ροντρίγκεζ) και λοιποί θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς ακόμα και για να φθάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Προσοχή στον. . .
Εντισον Καβάνι. Με δεδομένη την απουσία του Σουάρες, όλο το βάρος στην επίθεση της «σελέστε» πέφτει πάνω στον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν. Φέτος πραγματοποίησε εκπληκτική σεζόν με την πρωταθλήτρια Γαλλίας σκοράροντας 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί… 

Ο μύθος. . .
Χουάν Αλμπέρτο Σιαφίνο. Τον άνθρωπο που σκόραρε στον ιστορικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα μέσα στο σπίτι της θεωρούν οι Ουρουγουανοί ως το σημείο αναφοράς στο ποδόσφαιρό τους. Του συγχώρεσαν ακόμη και την απόφαση να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας (σημεία των καιρών).  

Επίτευγμα. . .
Η κατάκτηση των δυο παγκοσμίων κυπέλλων από μια χώρα που έχει το μισό πληθυσμό της Αθήνας (!) αν μη τι άλλο είναι από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός. Αυτό, όμως, που έχει χαραγμένο στη μνήμη αυτού του λαού, αλλά και όλων των φιλάθλων ανά τον κόσμο, είναι η απίστευτη νίκη τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1950 στη Βραζιλία κόντρα στη διοργανώτρια.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Κατακτήσεις: 2

Τελευταία κατάκτηση: 1979

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στον τελικό

Ανανέωση… Αυτό είναι το σύνθημα του Ραμόν Ντίαζ που θα καθίσει για πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Βέβαια, ανανέωση με μέσο όρο ηλικίας πάνω από τα 28 δεν γίνεται… 

Κάτι που σημαίνει ότι είτε η χώρα έχει ξεμείνει από ταλέντα είτε ο Ντίαζ αναμένεται να τα εντάξει στις ερχόμενες κλήσεις δίνοντας στους παλιούς την ευκαιρία να παίξουν το τελευταίο τους μεγάλο τουρνουά. 

Αλλωστε, το γεγονός ότι στην αποστολή της εθνικής ομάδας δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να παίζει σε ομάδα από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, λέει πολλά για τη δυναμικότητά της. 

Προσοχή στον. . .
Ρόκε Σάντα Κρουζ. Εδώ και δέκα χρόνια, ακόμα και τώρα που βαδίζει στο 33ο έτος της ηλικίας του, ο αρχηγός της Παραγουάης και παίκτης της Κρουζ Αζούλ συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς.

Ο μύθος. . .
Αρσένιο Ερίκο (γεννήθηκε το 2015 και απεβίωσε το 1977). Πέρασε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα στην αργεντίνικη Ιντεπεντιέντε σκοράροντας 295 γκολ σε 325 συμμετοχές (!), ενώ παίζοντας με την εθνική ομάδα της χώρας του (δεν είχε αναγνωριστεί ακόμα ως ομοσπονδία) σημείωσε 56 γκολ σε 26 ματς. 

Επίτευγμα. . .
Οι δυο κατακτήσεις του Κόπα Αμέρικα και η συμμετοχή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 είναι οι διακρίσεις που έχει να επιδείξει αυτή η μικρή σε πληθυσμό χώρα. 

ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Κατακτήσεις: – 

Τελευταία κατάκτηση: –

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: δεν συμμετείχε

Όπως καταλαβαίνετε, η Τζαμάικα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Νότια Αμερική. Η συμμετοχή της στη διοργάνωση προήλθε από πρόσκληση της CONMEBOL για να συμπληρωθούν οι όμιλοι. 

Στον πάγκο της κάθεται ο Γερμανός γυρολόγος Βίνφριντ Σέφερ, ο οποίος την ανέδειξε κυπελλούχο Καραϊβικής το 2014. Η ποιότητα των παικτών δεν είναι και για πανηγυρισμούς, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίζονται σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας ή ακόμα και κατηγορίας. 

Προσοχή στον. . .
Ντάρεν Μάτοκς. Είναι επιθετικός, ετών 24 και αποτελεί το νέο next big thing της εθνικής ομάδας. Αγωνίζεται στο MLS με τη φανέλα του Βανκούβερ (19 γκολ σε 81 συμμετοχές), ενώ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχει αγωνιστεί σε 24 ματς και έχει σημειώσει 8 τέρματα).  

Ο μύθος. . .
Αλαν Κόουλ. Μπορεί να μην ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τεράστια καριέρα (θα ήταν λίγο περίεργο άλλωστε για παίκτη από τη συγκεκριμένη χώρα), αλλά ήταν από τους πρώτους που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο μύθος του πηγάζει από το γεγονός ότι το 1970 παράτησε το άθλημα για να ηγηθεί των περιοδειών του μεγάλου Μπομπ Μάρλεϊ. Μάλιστα, έγινε και στιχουργός γράφοντας το τραγούδι «War» το 1976.

Επίτευγμα. . .
Τι άλλο από την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1998. Και μην πει κανείς ότι είναι μικρό επίτευγμα. Σε αυτή τη χώρα των 2.5 εκατομμυρίων κατοίκων, οι μισοί ασχολούνται με τη μουσική και οι άλλοι μισοί με το στίβο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.