Λιονέλ Μέσι: “Τρέχει” μόνος του για τη “Χρυσή Μπάλα”;

Έχει κερδίσει έξι φορές τη "Χρυσή Μπάλα", μεταξύ των πολλών ατομικών διακρίσεων που μετράει στην πολύχρονη καριέρα του.

Ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε πριν από λίγες ημέρες να κερδίσει ένα τρόπαιο, το εφετινό Copa America με την Εθνική Αργεντινής, τερματίζοντας την 28χρονη αναμονή της για έναν τίτλο και φαίνεται ότι ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής είναι στο δρόμο για την κατάκτηση της έβδομης “Χρυσής Μπάλας” στην καριέρα του.
Ο Μέσι ανακηρύχθηκε “Παίκτης του Τουρνουά” στο Copa America μαζί με τον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν ο μεγάλος χαμένος στον τελικό με τον καλό του φίλο. Ο 34χρονος ήταν επίσης ο κορυφαίος σκόρερ τόσο στο Copa America όσο και στη La Liga. Στο δρόμο για την κατάκτηση του Copa America,ο Αργεντινός σταρ σκόραρε ή είχε ασίστ στα εννιά από τα δώδεκα τέρματα που πέτυχε η ομάδα του! Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχασε τη “μάχη” του πρωταθλήματος, αλλά κατέκτησε το Copa del Rey, με εμφατική νίκη 4-0 στον τελικό επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο,με τον Μέσι να πετυχαίνει δύο τέρματα.Υπάρχουν όμως κάποιοι ικανοί αντίπαλοι που μπορούν να διεκδικήσουν από τον Αργεντινό θρύλο τη “Χρυσή Μπάλα”;

Η Ιταλία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος το καλοκαίρι, με τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι να αναδεικνύονται κομβικοί παίκτες στην εκπληκτική πορεία των “ατζούρι”. Υπάρχουν επίσης οι τροπαιούχοι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι Ενγκολό Καντέ και Μέισον Μάουντ που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα, όπως και οι συμπαίκτες τους Έμερσον και Ζορζίνιο που κατέκτησαν τόσο το Champions League όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο μεγάλος αντίπαλος του Λιονέλ Μέσι, o Κριστιάνο Ρονάλντο δεν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει αυτή τη “μάχη”. Η Πορτογαλία απέτυχε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Euro, με τον ίδιο βέβαια να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και να βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση των σκόρερ, στην ιστορία του τουρνουά. Σε συλλογικό επίπεδο, απέτυχε επίσης να κερδίσει τη Serie A με τη Γιουβέντους, οπότε φαίνονται μηδαμινές οι ελπίδες του για διεκδίκηση της “Χρυσής Μπάλας”.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ατομικά είχε μία εκπληκτική σεζόν με 42 τέρματα και 11 ασίστ σε 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά απέτυχε τόσο στη Ligue 1 όσο και στο Champions League με τους Παριζιάνους.
Συνολικά φαίνεται ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει ισχυρό προβάδισμα γι΄αυτήν την ποδοσφαιρική διάκριση, για 7η φορά στην καριέρα του (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019), αφήνοντας πίσω στα πέντε βραβεία τον Κριστιάνο Ρονάλντο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.