Copa America: Η 6η φορά για Μέσι και Νεϊμάρ

Τα δύο λαμπρά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για 6η φορά στη σταδιοδρομία τους στον τελικό του Copa America στο «Μαρακανά».

Η συνθήκη ενός τελικού μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής στο «Μαρακανά» για το Copa America συνιστά «ευλογία» για τους λάτρεις του αθλήματος.

Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ ακονίζουν τα δόντια τους για το μεγάλο ραντεβού τα ξημερώματα της Κυριακής (3:00) αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν.

Έχουν προηγηθεί άλλες 5, με τον Αργεντινό να έχει νικήσει τις 3 και τον Βραζιλιάνο τις 2.

Η πρώτη φορά ήταν σε φιλική αναμέτρηση το Νοέμβριο του 2010, με την «αλμπισελέστε» να επικρατεί στην Ντόχα του Κατάρ χάρη σε γκολ του «ψύλλου».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι δυο θα βρεθούν και πάλι στη Γιοκοχάμα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την Μπαρτσελόνα να επιβάλλεται εύκολα με 4-0 της Σάντος και τον Μέσι να βρίσκει δίχτυα δις.

Έπονται δύο φιλικά: Αργεντινή-Βραζιλία 4-3 στο Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α. με χατ τρικ του Μέσι τον Ιούνιο του 2012 και Βραζιλία-Αργεντινή 2-0 τον Οκτώβριο του 2014.

Η προηγούμενη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το Νοέμβριο του 2016, στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας, με τη «σελεσάο» να επικρατεί με 3-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και τον Νεϊμάρ να σκοράρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.