Τα “καυτά” ονόματα του Κόπα Αμέρικα

To Novasports.gr παρουσιάζει μια λίστα με τους 10 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του Κόπα Αμέρικα.

Το Κόπα Αμέρικα 2011 ξεχειλίζει από… ταλέντο. Ποδοσφαιριστές που στην Ευρώπη όλη τη χρονιά δεν βαριόμαστε να τους απολαμβάνουμε, μεταφέρουν το ταλέντο τους στην χώρα του Τάνγκο. To Novasports.gr παρουσιάζει μια λίστα με τους 10 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του Κόπα Αμέρικα.

Νο 1: Λιονέλ Μέσι
Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Η αξία του κατά προσέγγιση αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η τιμή που του έχει τοποθετήσει η Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που κάποια ομάδα ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, αν και ο γεννημένος στο Ροσάριο Μέσι έχει δηλώσει πως στην Βαρκελώνη απολαμβάνει τη ζωή του και ότι δεν σκοπεύει να μετακομίσει σε άλλες πολιτείες.

Νο 2: Νέιμαρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ
Το νέο… στολίδι του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Σε ηλικία 19 ετών αποτελεί μήλον της έριδος για μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η Σάντος για να τον παραχωρήσει πρέπει να βάλει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 45 εκατ. ευρώ. Τιμή που μπορεί να αναπροσαρμοστεί, κυρίως προς τα πάνω, ανάλογα με τις εμφανίσεις του Νέιμαρ στο Κόπα Αμέρικα.

Νο 3: Κάρλος Τέβες
Ένας από τους επιθετικούς που αυτό το καλοκαίρι συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να αλλάξουν στρατόπεδο. Το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον πρώτο σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ είναι δεδομένο. Όπως δεδομένη είναι και η επιθυμία του να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ και την Σίτι. Τιμή εκκίνησης: 45 εκατ. ευρώ.

Νο 4: Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο 
Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο προικισμένους επιθετικούς που αγωνίζονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο κύκλος στην Ατλέτικο Μαδρίτης φαίνεται πως έχει κλείσει και η Γιουβέντους είναι πρόθυμη να του προσφέρει το άνοιγμα ενός άλλου. Οι «ροχιμπλάνκος» τον παραχωρούν με μια πρόταση ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Νο 5: Πάουλο Ενρίκε Τσάγκας ντε Λίμα…
Ή πιο απλά Γκάνσο. Μία ακόμα μεγάλη ελπίδα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Όπως και ο Νέιμαρ, έτσι και αυτός ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Σάντος στην πορεία για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες φέτος. Η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν είναι κάποιες από τις ομάδες που δείχνουν διατεθειμένες να πληρώσουν την ρήτρα των 40 εκατ. ευρώ.

Νο 6: Αλέξις Σάντσες
Το «παιδί θαύμα» της Χιλής. Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα έχουν ήδη κινηθεί για την απόκτησή του. Η Ουντινέζε με μια πρόταση στα 35 εκατ. ευρώ δεν θα στεκόταν εμπόδιο στην εξέλιξη του Χιλιανού επιθετικού. Ωστόσο, το γεγονός ότι δύο από τις πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη μάχονται για την απόκτησή του μπορεί να ανεβάζει κι άλλο την τιμή του.

Νο 7: Λουίς Σουάρες
Ο ουρανός του Άμστερνταμ ήταν. μικρός για να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Η πρόταση των 26 εκατ. ευρώ της Λίβερπουλ τον Ιανουάριο δεν άφησε ασυγκίνητο τον Άγιαξ και ο Ουρουγουανός φόρεσε την «κόκκινη» φανέλα, η οποία αυτομάτως τον αναγέννησε.

Νο 8: Ραδαμέλ Φαλκάο Γκαρσία
Πρωταγωνιστής στον φετινό θρίαμβο της Πόρτο στο Europa League. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ. Τα 25 εκατ. ευρώ που ζητάει η Πόρτο φαντάζουν λίγα για την αξία του Κολομβιανού, τον οποίο φλερτάρουν έντονα Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Νο 9: Γκονσάλο «Πίπιτα» Ιγουαϊν
Γεννήθηκε στην Γαλλία, αλλά η καρδιά του (και τα δικαιώματά του) ανήκει στην Αργεντινή. Έμαθε τα μυστικά της στρογγυλής θεάς στις Ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία δεν αντιστάθηκε στα εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Με παραγωγικές χρονιές στη Βασίλισσα, εκτός της φετινής, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που τον κράτησε 6 μήνες εκτός δράσης. Η τιμή του πάντως παραμένει υψηλή. 35 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρώσει όποια ομάδα τον θέλει στο ρόστερ της.

Νο 10: Ο κατάλογος μπορεί να κλείσει με την παρουσία αρκετών ονομάτων. Ο Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα κοστολογείται στα 35 εκατ. ευρώ, ο Αλεσάντρε Πάτο της Μίλαν, παρομοίως, ο Παραγουανός επιθετικός της Ντόρτμουντ, Λούκας Μπάριος στα 30 εκατ. ευρώ και οι Τιάγκο Σίλβα της Μίλαν και Άνχελ ντι Μαρία της Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης στα 30 εκατ. ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.