To Κόπα Αμέρικα σε Nova και Novasports.gr

Το Κόπα Αμέρικα 2011 στη Nova και στο Novasports.gr μέσω της υπηρεσίας Live Streaming.

Για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και συνολικά 9η στην ιστορία της, η Αργεντινή φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί το κορυφαίο τουρνουά σε επίπεδο συλλόγων στην Λατινική Αμερική. Το Κόπα Αμέρικα 2011. Μια διοργάνωση που φέρνει στην οθόνη σας με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από τα ξημερώματα της 2ας Ιουλίου μέχρι και τον τελικό, στις 24 Ιουλίου, η Nova και το Novasports.gr μέσω της υπηρεσίας Live Streaming.

Το Κόπα Αμέρικα έκανε τα πρώτα του βήματα ως Κύπελλο Νοτίου Αμερικής το 1910, με την Αργεντινή να αναλαμβάνει την διοργάνωση για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την Ανεξαρτητοποίησή της. Στο τουρνουά συμμετείχαν η Ουρουγουάη και η Χιλή, ωστόσο, δεν είναι αναγνωρισμένο από την CONMEBOL.

Το αμέσως επόμενο τουρνουά διεξήχθη από τις 2 μέχρι τις 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή και Ουρουγουάη. Η ονομασία που δόθηκε στο τουρνουά ήταν Campeonato Sudamericano de Seleciones. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη έκδοση του σημερινού, Κόπα Αμέρικα. Πρώτη ομάδα που το κατέκτησε η Ουρουγουάη, η οποία θριάμβευσε μέσα στην Αργεντινή και στην Αβεγιανέδα.

Δύο ομάδες έχουν κατακτήσει περισσότερες φορές τον τίτλο του Κόπα Αμέρικα ή του Νοτιοαμερικάνικου πρωταθλήματος, όπως λεγόταν μέχρι το 1975 η διοργάνωση. Αργεντινή και Ουρουγουάη έχουν φορέσει το στέμμα της «Βασίλισσας» της Λατινικής Αμερικής 14 φορές η κάθε μία. Η «αλμπισελέστε» ωστόσο, έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη ομάδα στον τελικό. Συνολικά βρέθηκε 26 φορές στον τελικό, θριαμβεύοντας στους 14. Επιτυχία δηλαδή μεγαλύτερη του 50%.

Επίσης, η Αργεντινή, η οποία κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «Βασίλισσα» του Κόπα Αμέρικα, έχει τις περισσότερες νίκες στην ιστορία, καθώς μετράει 111 σε συνολικά 173 παιχνίδια, την στιγμή που η Ουρουγουάη έχει 103 σε 184 αναμετρήσεις και η 3η Βραζιλία 95 σε 167 αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Αργεντινή αγνοεί τον τίτλο εδώ και 18 χρόνια. Από το 1993 δηλαδή, όταν είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στο Εκουαδόρ, κερδίζοντας 2-1 το Μεξικό. Μάλιστα, σ’ εκείνη τη διοργάνωση είχε αποκλείσει τη «μισητή» Βραζιλία στα προημιτελικά νικώντας 6-5 στα πέναλτι (1-1).

Η Βραζιλία όμως είναι η ομάδα που έχει κάνει συνώνυμο το όνομά της με το Κόπα Αμέρικα στις τελευταίες… εκδόσεις του θεσμού. Η «Σελεσάο» έχει κατακτήσει το τρόπαιο στα τελευταία δύο τουρνουά, σε Περού το 2004 και Βενεζουέλα το 2007, νικώντας και τις δύο φορές την Αργεντινή. Επίσης, η Εθνική Βραζιλίας μετράει τέσσερις κατακτήσεις στα τελευταία 5 Κόπα Αμέρικα.

Φαβορί για την φετινή διοργάνωση είναι η Αργεντινή. Με τον Σέρχιο «Τσέτσο» Μπατίστα στον πάγκο και όλα τα μεγάλα αστέρια (Μέσι, Τέβες, Μαστσεράνο, Μιλίτο, Καμπιάσο, Ιγουαίν κ.α.) δείχνει πως μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του Λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου. Την τελευταία φορά που διοργάνωσε το Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή, ο τίτλος κατέληξε στην Ουρουγουάη.

Η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και όλα θα αποδειχθούν στο γρασίδι των 8 γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια του Κόπα Αμέρικα.

Εσείς, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στα κανάλια του Novasports και μέσω της υπηρεσίας Live Streaming του Novasports.gr για να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες των 12 ομάδων στο δρόμο για την κορυφή με ζωντανές μεταδόσεις από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.