Τα «ατού» του Κόπα Αμέρικα

Κατάφεραν την περασμένη αγωνιστική περίοδο να πετύχουν στόχους που ονειρεύονταν πολλά χρόνια.

Κατάφεραν την περασμένη αγωνιστική περίοδο να πετύχουν στόχους που ονειρεύονταν πολλά χρόνια. Πρωταθλήματα, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και πολλά ακόμη κύπελλα μπήκαν στην προσωπική τους συλλογή μετά από πολύ καλές εμφανίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο λόγος για δέκα ποδοσφαιριστές που έλαμψαν δια της παρουσίας τους στις ομάδες που αγωνίστηκαν. Τώρα σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και στο Κόπα Αμέρικα με τις εθνικές τους ομάδες.
 
Φρέντι Γκουαρίν-Κολομβία
Ο Γκουαρίν πραγματοποίησε ονειρική σεζόν με τη φανέλα της Πόρτο κατακτώντας συνολικά τέσσερα τρόπαια ανάμεσα στα οποία και αυτό του Γιουρόπα Λιγκ όπου σκόραρε πέντε τέρματα. Ο 24χρονος μέσος χαρακτηρίζεται για τη συμμετοχή του στο οργανωτικό κομμάτι της ομάδας αλλά και για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιεί στην άμυνα. Στην Κολομβία ευελπιστούν πως ο Γκουαρίν θα μπορέσει να τροφοδοτήσει με ασίστ τον Ρανταμέλ Φάλκο, όπως έκανε δηλαδή και στους «δράκους».
 
Χουάν Βάργκας-Περού
Γνωστός και ως «El Loco» που σημαίνει «ο τρελός», ο Χουάν Βάργκας αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ιταλία. Την περίοδο 2009-10 είχε μεγάλη συμμετοχή στον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Φιορεντίνα για προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Κένι Νταλγκλίς θέλει να ντύσει τον παίκτη στα «κόκκινα». Όσων αναφορά το Κόπα Αμέρικα η ομάδα του Περού στηρίζεται στην εμπειρία που έχει αποκτήσει αγωνιζόμενος στα γήπεδα της Ευρώπης.
 
Χαβιέρ Παστόρε-Αργεντινή
Ο πρόεδρος της Παλέρμο λέει και ξαναλέει πως ο ποδοσφαιριστής του θα φύγει από την ομάδα μόνο με ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Πολλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι θέλουν να κάνουν δικό τους τον Παστόρε το προσεχές καλοκαίρι αλλά η ρήτρα που έχει ο παίκτης δεν είναι τόσο εύκολη να καλυφθεί. Ένα ικανότατος επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στην Αργεντινή στηρίζονται στις ικανότητες που έχει και ο τεχνικός της ομάδας, Σέρτζιο Μπατίστα το προορίζει για τη βασική ενδεκάδα.
 
Σέρτζιο Αγκουέρο-Αργεντινή

Αγωνίζεται από το 2006 στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ήταν από τους κορυφαίους της ισπανικής ομάδας παρά το νεαρό της ηλικίας του. Σε 234 αγώνες έχει πετύχει 101 τέρματα και από ότι φαίνεται δε θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ροχιμπλάνκος» καθώς η Γιουβέντους βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του. Στην εθνική Αργεντινή αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη με τον Κάρλος Τέβες για το αρχικό σχήμα.
 
Αλέξις Σάντσες – Χιλή
Ο Αλέξις Σάντσες αποτελεί η απάντηση της Χιλής στα ταλέντα της Βραζιλίας καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ουντινέζε. Βοήθησε στο μέγιστο του Ιταλούς την εφετινή σεζόν και τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στη Μπαρτσελόνα. Εκτός των Καταλανών και η Μάντσεστερ Σίτι με την Γιουνάιντετ ενδιαφέρονται έντονα για την περίπτωσή του. Στο Κόπα Αμέρικα πιστεύουν πως θα μπορέσει να βοηθήσει κατά πολύ με τις εμφανίσεις του την ομάδα της Χιλής.
 
Έντισον Καβάνι-Ουρουγουάη
Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Νάπολι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με τα 26 γκολ που πέτυχε. Το όνομά του συνδέεται με τις μεταγραφικές δραστηριότητες της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Γιουνάιντετ. Στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάη θα αποτελέσει το σπουδαίο δίδυμο με τον Ντιέγκο Φορλάν.

Κάρλος Τέβεζ-Αργεντινή
 Δύναμη, πάθος και γκολ τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Κάρλος Τέβεζ της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να πετύχει ένα γκολ ανά πάσα στιγμή. Παίκτης της χρονιάς για την Νότια Αμερική το 2003, 2004 και 2005. Τώρα θέλει να αποδείξει στο «σπίτι» του πως βρίσκεται ακόμα σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση παρά τη δύσκολη σεζόν που είχε με τους «πολίτες».
 
Γκάνσο-Βραζιλία

Είναι ένα από τα αστέρια της Σάντος και πολλοί πιστεύουν πως είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα της Ευρώπης. Είναι 21 ετών με πολύ καλό αριστερό πόδι και στο Κόπα Αμέρικα αναμένεται να κάνει πάταγο όντας ως δίδυμο με τον Νεϊμαρ. Το όνομά του έχει ακουστεί για τη Μίλαν.

Νεϊμάρ-Βραζιλία
Ο παίκτης κλειδί για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας και αυτός που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα όλων πάνω του. Με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, Ο Νεϊμάρ είναι ικανός για σπουδαία πράγματα. Αυτό έχει κάνει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να παλεύουν για την απόκτηση του με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει το σχετικό προβάδισμα.
 
Λιονέλ Μέσι-Αργεντινή
Ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, ο Μέσι ευελπιστεί πως θα μπορέσει να φτάσει σε μια επιτυχία και με την εθνική του ομάδα. Στο Παγκόσμιο Κύπελο του 2010 δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Αυτό ήταν κάτι που τον πείσμωσε και για αυτό στοχεύει τώρα στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδαίες του εμφανίσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.