Προπονητής μαζεύει λεφτά για τους παίκτες του που αγωνίζονταν δωρεάν!

Οι παίκτες της Ντάνστεμπλ Τάουν, αγωνίστηκαν όλη τη σεζόν, όχι μόνο απλήρωτοι, αλλά οι ίδιοι κάλυπταν τα έξοδα για να αγωνιστούν. Ο προπονητής της ομάδας Τόνι ΜακΚουλ μαζεύει χρήματα για να τιμήσει τους παίκτες που έμειναν πιστοί σε αυτόν και την ομάδα.

Είναι από τις ιστορίες που σε κάνουν να καταλαβαίνεις γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πλέον λαοφιλές άθλημα, αλλά και πόσο σημαντική είναι η ιδέα και η έννοια της ομάδας!

Καταλαβαίνεις επίσης την διαφορά που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που μπορεί να σε εμπνεύσει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, όταν όλα φαίνονται και είναι άσχημα. 

Ένας προπονητής, μιας ερασιτεχνικής ομάδας, ο Τόνι ΜακΚουλ, αποφάσισε, τώρα που τέλειωσε η σεζόν, να συγκεντρώσει χρήματα για να δώσει στους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν ΟΛΗ τη χρονιά, αλλά αγωνίζονταν με δικά τους έξοδα. 

 Η ερασιτεχνική Ντάνστεϊμπλ Τάουν(Dunstable Town), εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, για την σεζόν που πέρασε δεν είχε διαθέσιμο μπάτζετ για οτιδήποτε, όχι μόνο για μισθούς, αλλά ακόμη και για μετακινήσεις.

Το Σάββατο που μας πέρασε η Ντάνστεϊμπλ Τάουν υποβιβάστηκε και μαθηματικά, ωστόσο ο Τόνι ΜακΚουλ, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα και να τα διαθέσει στους ποδοσφαιριστές του, ώστε να τους ανταμείψει για την πίστη τους στο πρόσωπό του και την ομάδα. 
«Ο σύλλογος ήταν σχεδόν ανενεργός. Είχαμε γονατίσει και σχεδόν εξαφανιστεί. Οι οπαδοί βοηθούσαν όσο μπορούσαν αλλά οι παίκτες είχαν αποχωρήσει. Δεν έχουμε δικό μας γήπεδο αλλά έχουμε ένα όνομα και μια αγωνιστική κατάσταση».

Η ομάδα έμεινε χωρίς παίκτες αρκετά νωρίς, με τον προπονητή να κάνει ανοιχτά δοκιμαστικά με αρκετούς να παίρνουν μέρος ώστε να αγωνιστούν σε μια ομάδα. Συγκεντρώθηκαν 21 ποδοσφαιριστές, στους οποίους γνωστοποιήθηκε πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα και πως θα έπρεπε οι ίδιοι να πληρώνουν την βενζίνη τους για τις μετακινήσεις τους. Οι παίκτες δέχτηκαν γιατί ένας άνθρωπος, ένας προπονητής, τους ενέπνευσε να το κάνουν. Δέχτηκαν, όχι μόνο να μην πληρώνονται, αλλά να πληρώνουν ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τον προπονητή τους και την ομάδα τους. 

Ήταν η μοναδική ομάδα στην έβδομη κατηγορία που δεν πλήρωνε τους παίκτες και είχε να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Χέρεφορντ, Κέτερινγκ, Μπέιζινγκστόουκ. 
«Όταν ξεκινήσαμε τις προπονήσεις δεν είχαμε ούτε μπάλα και έπρεπε να φέρω ορισμένες που είχα στην αυλή μου» ανέφερε ο ΜακΚουλ. 

«Ξέρω πως τουλάχιστον σε έξι παίκτες μου προσφέρθηκαν καλά χρήματα για να παίξουν σε άλλες ομάδες. Αρνήθηκαν όλοι τους καθώς είχαν δώσει την υπόσχεσή τους σε μένα. Όταν ήρθε το τέλος της χρονιάς και είδα τους παίκτες στα γόνατα να κλαίνε ήξερα πως το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να τους δώσω ένα μπόνους. Μπορεί να χάσαμε κάποια ματς με βαρύ σκορ αλλά δεθήκαμε μεταξύ μας και κρατήσαμε το σύλλογο ζωντανό».

Ο ΜακΚουλ ξεκίνησε σε μια σελίδα να συγκεντρώνει χρήματα με στόχο τις 100 λίρες για κάθε αθλητή. Η ομάδα του κέρδισε 4 από τα 46 ματς του πρωταθλήματος και δέχτηκε 137 γκολ. Ο επιθετικός της Ντάνστεϊμπλ ,Άρελ Αμού, είναι ένας από τους παίκτες που έπαιξαν δωρεάν και αρνήθηκαν προσφορές από άλλες ομάδες. 

«Σου λένε θα σου πληρώνουμε αυτό και αυτό θα σου δώσουμε τόσα…όμως είμαι ένας πιστός άνθρωπος. Δεν επέλεξα να παίξω για τη Ντάνστεϊμπλ για τα χρήματα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.