Άρσεναλ – Λίβερπουλ 5-4: Οι Λονδρέζοι την πρώτη κούπα της σεζόν (vids)

Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο του Community Shield, αφού κέρδισε τη Λίβερπουλ στα πέναλτι με 5-4.

Καλύτερη ήταν η εικόνα της Λίβερπουλ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 6′ , οι “κόκκινοι” κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Μίλνερ εκτέλεση με τον Φαν Ντάικ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από προβολή. Ωστόσο το γκολ δε μέτρησε, γιατί σύμφωνα με το VAR ο Ολλανδός ήταν εκτεθειμένος.

H ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ήταν καλύτερη αρχικά, αλλά η Άρσεναλ έκανε την πρώτη της ευκαιρία – γκολ στο 12ο λεπτό. Ο Ομπαμεγιάνγκ από θέση αριστερού εξτρέμ, έκανε ένα συγκλονιστικό δεξί σουτ και έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του Άλισον κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ των “κανονιέρηδων”, η ομάδα του Αρτέτα κυριαρχούσε στο χώρο. Αντίθετα η Λίβερπουλ προσπαθούσε να βρει χώρους, αλλά δεν τα κατάφερνε. Ο Σαλάχ και η παρέα του απειλούσαν μόνο με σέντρες.

Οι “ρεντς” μπήκαν στο ματς με άλλη ψυχολογία και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.  Ωστόσο το καλό στήσιμο της άμυνας από τη πλευρά της Άρσεναλ δεν τους άφησε πολλές ευκαιρίες. Στο 73′ ο Μιναμίνο, προσπάθησε να παίξει με το Σαλάχ. Δεν τα κατάφερε, αφού η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Χόλντινγκ. Έτσι η “στρογγυλή θεά” στρώθηκε στον Ιάπωνα και έφερε το ματς στα ίσα.  Αυτό είναι και το πρώτο τέρμα του Μιναμίνο με τη φανέλα των “κόκκινων”.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ολοκληρώθηκε με ισοπαλία. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και κρίθηκε στα πέναλτι. H Άρσεναλ κέρδισε τη Λίβερπουλ με 5-4.

Οι ενδεκάδες:
 
Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα) σύστημα 3-4-3:
Μαρτίνες – Μπεγερίν(58′ Σέντρικ), Νταβίντ Λουίζ, Χόλντινγκ, Τιέρνι (82′ Κολάσινατς) – Μάιτλαντ-Νάιλς, Ελνένι, Τσάκα – Σακά (82′ Νέλσον), Νκέτια (82′ Γουίλοκ) , Ομπαμεγιάνγκ. 

Στον πάγκο: Λένο, Σέντρικ, Σαλιμπά, Κολάσινατς, Ολαγίνκα, Γουίλοκ, Νέλσον, Σμιθ Ρόου και Τζον-Ζιλ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) σύστημα 4-3-3: Άλισον, Νέκο Γουίλιαμς
(60′  Κεϊτά), Φαν Ντάικ, Γκόμες, Ρόμπερτσον – Βαϊνάλντουμ (92′ Μπρούστερ), Φαμίνιο, Μίλνερ( 60′ Μιναμίνο)- Φιρμίνο (83′ Τζόουνς), Μανέ, Σαλάχ.

Στον πάγκο: Άντριάν, Κειτά, Γκρούιτς, Τζόουνς, Μιναμίνο, Τσιμίκας, Μπρούστερ, Έλιοτ, Κουμέτιο.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.