“Χιλιάρισε” ο Αλεξάντερ

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να φτάσει τους 1.000 επίσημους αγώνες; Με απλά μαθηματικά, χρειάζονται 40 ματς ετησίως επί 25 χρόνια

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να φτάσει τους 1.000 επίσημους αγώνες; Με απλά μαθηματικά, χρειάζονται 40 ματς ετησίως επί 25 χρόνια, γι΄αυτό και στο συγκεκριμένο νούμερο φτάνουν κυρίως τερματοφύλακες. Για τους υπόλοιπους, ένα τέτοιο επίτευγμα ισοδυναμεί με άθλο κι αυτό ακριβώς πέτυχε σήμερα ο Γκράχαμ Αλεξάντερ της Μπέρνλι. Στο σημερινό αγώνα με την Σουόνσι, ο 39χρονος αμυντικός μπήκε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για χιλιοστή φορά στην καριέρα του σε επίσημο ματς, κάτι που μόνο άλλος ένας ποδοσφαιριστής (πλην τερματοφυλάκων) έχει καταφέρει στη Βρετανία: ο Τόνι Φορντ που έκλεισε την καριέρα του στις αρχές του αιώνα.

Ο Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Κόβεντρι, αλλά έπαιξε 40 φορές στην εθνική Σκοτίας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σκάνθορπ το 1988 και σ΄αυτά τα 23 χρόνια πέρασε μόνο από τέσσερις ομάδες, αφού μετά τη Σκάνθορπ αγωνίστηκε στη Λούτον, την Πρέστον και -από το 2007- την Μπέρνλι.

Βέβαια, το απόλυτο ρεκόρ του Πίτερ Σίλτον, θα παραμείνει ακατάρριπτο για πολλά χρόνια ακόμα. Ο παλιός τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, έκλεισε την καριέρα του με 1.390 επίσημους αγώνες, ενώ τον αριθμό “1.000” έχουν προσπεράσει επίσης οι γκολκίπερ Ρέι Κλέμενς και Ντέιβιντ Σίμαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.