Η «Μάχη του Μπράμαλ Λέιν»

Το Σάββατο 16 Μαρτίου του 2002, συνέβη ένα γεγονός πολύ σπάνιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

‘Έχουμε δει να διακόπτονται παιχνίδια λόγω επεισοδίων, αλλά να διακόπτονται γιατί δεν βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες που ορίζει ο κανονισμός, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Κι όμως συνέβη εκείνη την ημέρα σε ματς της First Division ανάμεσα σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρόμιτς, μία αναμέτρηση που έμεινε γνωστή ως  «Μάχη του Μπράμαλ Λέιν».

Μετά από 9 λεπτά, ο τερματοφύλακας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σάιμον Τρέισι, αποβλήθηκε γιατί έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής. Ο προπονητής της Σέφιλντ, Νιλ Γουόρνοκ, έκανε την πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας έναν παίκτη και βάζοντας τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Ο Γουόρνοκ αργότερα έκανε τη δεύτερη και την τρίτη του αλλαγή με τον Τζόρτζ Σάντος που ήταν μία από τις δύο αλλαγές, να αποβάλλεται στο 65ο λεπτό για φάουλ στον Άντι Τζόνσον, ενώ η άλλη αλλαγή ο Πάτρικ Σούφο, στις αψιμαχίες που ακολούθησαν της αποβολής του Σάντος, δέχτηκε και αυτός κόκκινη κάρτα!

Η Σέφιλντ έμεινε με 8 παίκτες και δεν είχαν απομείνει άλλες αλλαγές. Στο 80ο λεπτό,  ο Μάικλ Μπράουν έπρεπε να εγκαταλείψει το γήπεδο τραυματισμένος και ο Ρόμπερτ Ούλαθορν τον ακολούθησε μερικά λεπτά αργότερα για τον ίδιο λόγο, αφήνοντας την ομάδα του με μόλις 6 παίκτες. Ο ελάχιστος αριθμός που πρέπει να έχει μια ομάδα είναι 7 παίκτες, οπότε ο διαιτητής Έντι Γόλστενχολμ, δεν είχε άλλη επιλογή από το να διακόψει το παιχνίδι στο 82ο λεπτό, με τους επισκέπτες της Γουέστ Μπρομ να προηγούνται 3-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.