Νότιγχαμ Φ. – Ντέρμπι Κ. 2-1 : Κόκκινο το El Cloughico (hls)

Το 100ο ντέρμπι πρωταθλήματος των Ανατολικών Μίντλαντς, ανάμεσα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και την Ντέρμπι Κάουντι είχε νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα με 2-1. Το τρόπαιο Brian Clough παραμένει στα γραφεία της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Μπράιαν Κλαφ δεν ήθελε να το αποκαλούν El Cloughico… ο όρος ντέρμπι των Ανατολικών Μίντλαντς ήταν αρκετός για αυτόν.

Οι δύο ομάδες που είχαν κορυφαίο προπονητή στην ιστορία τους τον μυθικό Μπράιαν Κλαφ αναμετρήθηκαν στο Σίτι Γκράουντ και η Νότιχαμ Φόρεστ νίκησε με 2-1 την Ντέρμπι Κάουντι πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ.

Μέχρι το 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και έχασαν τετ-α-τετ με τον Λόρενς (16′) αλλά η αλλαγή σχηματισμού από τον Στιβ Κούπερ για την Φόρεστ από 3-4-1-2 σε 4-2-3-1 κλείδωσε το κέντρο και έδωσε την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους.

Τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκράμπαν (48′) και τον Τζόνσον (82′) ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες.

Μια ανόητη ενέργεια του Κουκ λίγο πριν το τέλος ο οποίος έκανε πέναλτι χωρίς λόγο στον Λόρενς έδωσε την ευκαιρία στην Ντέρμπι να ξαναμπεί στο ματς με τον παίκτη που κέρδισε το πέναλτι να σκοράρει (88′) αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ δεν έκανε άλλη ευκαιρία.

Μάλιστα με το τέλος του αγώνα έμεινε και με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μόρισον (90+6) ενώ με την λήξη του αγώνα είχαμε και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Η Φόρεστ παρέμεινε αήττητη για δέκατο ντέρμπι και κράτησε στα γραφεία της το τρόπαιο Μπράιαν Κλαφ το οποίο παίρνει ο νικητής από το 2007 και μετά. Κανείς δεν ξέρει βέβαια αν θα υπάρξει άλλο ντέρμπι στην ιστορία καθώς η Ντέρμπι Κάουντι βρίσκεται διοικητικά στο χείλος του γκρεμού και υπάρχει φημολογία ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μπορεί να πάψει να υπάρχει και ως σύλλογος.

Νότιγχαμ Φ. (3/4/1/2) : Σάμπα – Γέιτς, Κουκ, ΜακΚένα – Σπενς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Λόου – Γκράμπαν (84′ Τέιλορ) – Τζόνσον, Ντέιβις (68′ Ζίνκερναγκελ)

Ντέρμπι Κ. (4/4/2) : Όλσοπ – Μπερν, Στίρμαν, Ντέιβις, Μπιουκάναν – Εμποσέλι, (60′ Μόρισον), Μπερντ, Τόμπσον (78′ Σίμπλι), Νάιτ – Λόρενς, Καζίμ (60′ Πλαντζ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.