Championship: Αριθμοί κυριαρχίας της Νόριτς

Η στατιστική… ποιότητα της Νόριτς, οι κορυφαίοι της Championship και το ρεκόρ της Μόρκαμπ στο Γουέμπλεϊ.

Η πρωταθλήτρια Νόριτς έκανε τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα στο ανοιχτό παιχνίδι (open play), με δεύτερη την 15η του βαθμολογικού πίνακα Μπλάκμπερν και 3η στη σχετική λίστα την εξαιρετική Μπρέντφορντ που επίσης πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία στο τέλος της σεζόν.

Στον τομέα των στατικών φάσεων η 8η της βαθμολογίας Κάρντιφ ήταν η ομάδα που έβγαλε τις περισσότερες τελικές, ενώ πέτυχε και τα περισσότερα γκολ (26). Μάλιστα η διαφορά τις από τους υπόλοιπους το κομμάτι της παραγωγικότητας από τις συγκεκριμένες καταστάσεις ήταν μεγάλη, αφού οι ομάδες που την ακολούθησαν σημείωσαν 9 γκολ λιγότερα (17) και ήταν η Μπάρνσλει με την Ρέντινγκ.

Η Νόριτς ήταν μακράν η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος με build up στις επιθέσεις της με τις Μπρέντφορντ και Μπλάκμπερν να ακολουθούν αλλά με μεγάλη διαφορά.
Αντίθετα πρώτη ομάδα της σεζόν στην Championship σε άμεσες επιθέσεις (παίζοντας κάθετα με λίγες πάσες) ήταν η ΚΠΡ με δεύτερη την Μπλάκμπερν και τρίτη της σχετικής κατηγορίας τη Μπάρνσλεϊ.

Η ομάδα με τα περισσότερα γκολ που προήλθαν από πίεση ψηλά στο γήπεδο και κλέψιμο της μπάλας ήταν η Στόουκ, αφού σημείωσε 9. Ένα λιγότερο (8) είχαν στο πρωτάθλημα η 8η της βαθμολογίας Κάρντιφ και η πρωταθλήτρια Νόριτς. Τα «καναρίνια» είχαν τις περισσότερες τελικές (55) σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας από πίεση ψηλά και… κλεμμένες μπάλες.

Τη δική της ξεχωριστή ιστορία γράφει στις μικρότερες κατηγορίες η Μόρκαμπ. Η ομάδα που κατάφερε να πάρει την άνοδο από την 2η στην 1η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μέσων του τελικού των play off έχει να καυχιέται για τη σχέση της με το γήπεδο «Γουέμπλεϊ». Κι αυτό γιατί είναι η 3η φορά που κερδίζει παιχνίδι εκεί, σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχει δώσει. Καλύτερο απόλυτο ρεκόρ έχει μόνο η Μπαρτσελόνα που έχει πετύχει το 4 στα 4…

Ιστορικό ήταν και το πρώτο τέρμα που σημείωσε η Λίνκολν στον τελικό των play off ανόδου από την 1η κατηγορία στην Championship που επίσης έγινε στο «Γουέμπλεϊ». Το 1-0 με το αυτογκόλ του Τάρτον για τη Λίνκολν έγινε στο 48ο δευτερόλεπτο και ήταν το γρηγορότερο αυτογκόλ που έχει μπει σε αυτό το γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.