Bundesliga: «Πυραυλοκίνητες» Μπάγερν-Άιντραχτ, άφησε βαθμούς η Ντόρτμουντ (hls)

Σπουδαίες νίκες για την τετράδα πανηγύρισαν Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Βόλφσμπουργκ σε βάρος των Ουνιόν και Βέρντερ αντίστοιχα. Ακόμα ένα show του Λεβαντόφσκι στο Μόναχο, άφησε βαθμούς στη Κολωνία η Ντόρτμουντ και το... Champions League δυσκόλεψε.

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στις τέσσερις σημερινές (20/03) μεσημεριανές αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Τι και αν έμεινε με 10 παίκτες από το 12′ (λόγω της αποβολής του Αλφόνσο Ντέιβις); Η Μπάγερν Μονάχου έκανε ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο (4-0) με πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σε 20 αγωνιστικά λεπτά σκόραρε τρεις φορές. Η ομάδα του Φλικ πανηγύρισε την 6η της σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, «σβήνοντας» την καλοκουρδισμένη μηχανή της στο β’ μέρος, επαναπαυόμενη στο αποτέλεσμα. Με τα τρία σημερινά γκολ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 35 σε 24 ματς της Bundesliga και χρειάζεται 6 τέρματα στα εναπομείναντα 8 παιχνίδια για να σπάσει το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (40 γκολ την σεζόν 1971/72). Παράλληλα οι Βαυαροί έφτασαν τους 61 βαθμούς και έχουν «μαξιλαράκι» από την 2η Λειψία (57 βαθμούς). Η Στουτγκάρδη είχε τις ευκαιρίες της στο ματς αλλά δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική μπροστά από την εστία του Μάνουελ Νόιερ και μοιραία έχασε σημαντικό έδαφος στην «μάχη» του ευρωπαϊκού εισιτηρίου (8η θέση με 36 βαθμούς)

«Πυραυλοκίνητη» και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο παιχνίδι με την Ουνιόν Βερολίνου (5-2). Τα 6 από τα 7 γκολ της συνάντησης μπήκαν στο τρομερό πρώτο ημίχρονο, το οποίο είναι η αλήθεια ότι από το ξεκίνημα μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθήσει. Στο 2′ ο Αντρέ Σίλβα άνοιξε το σκορ, όμως οι πρωτευουσιάνοι με τον Κρούζε ισοφάρισαν πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου (1-1). Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι «κλείδωσαν» τη νίκη με 3 τέρματα μέσα σε 6 λεπτά (35′ αυτογκόλ Άντριτς, 39′ Κόστιτς, 41′ Σίλβα). Ο Μαξ Κρούζε έβαλε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά με την σωστή διαχείριση της ομάδας του Χούτερ, το τελικό αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε. Το κερασάκι στην τούρτα ο Ζούμπερ στις καθυστερήσεις. Σημαντικό προβάδισμα απέκτησε η Άιντραχτ για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League (4η θέση) καθώς 8 παιχνίδια πριν το τέλος βρίσκεται στο +4 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ (47 έναντι 44 βαθμών). Η Ουνιόν παλεύει για την εξάδα αλλά αυτή θα απομακρυνθεί αν η Λεβερκούζεν κερδίσει αύριο (21/03) την Χέρτα Βερολίνου.

Μιας που αναφέραμε την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς κινδυνεύει να μείνει εκτός Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτό διότι δεν κέρδισε στην Κολωνία (2-2), κόντρα σε μία ομάδα που στα τελευταία 5 ματς μέτραγε 4 ήττες και 1 ισοπαλία. Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυνατά στο ματς και με το 20ο γκολ του Χάαλαντ (3′) προηγήθηκαν αλλά η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους. Ντούντα με πέναλτι στο 35′ και Γιάκομπς 30 λεπτά αργότερα (65′) ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό. Όμως για ακόμα ένα ματς, ο Χάαλαντ μίλησε στο φινάλε και με το 21ο του γκολ φέτος (90′) χάρισε στην ομάδα του Τέρζιτς έναν σημαντικό βαθμό. Η Κολωνία θα πρέπει να πανηγυρίζει έστω με τον βαθμό που πήρε καθώς ήταν κόντρα σε μία πολύ δυνατή αντίπαλο και την έφερε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

«Διπλό» Champions League πανηγύρισε η Βόλφσμπουργκ στην Βρέμη (1-2), σε ένα παιχνίδι που και τα 3 γκολ μπήκαν στο α’ μέρος. Η ομάδα του Γκλάσνερ φαίνεται πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω της, τις δύο ήττες από Χοφενχάιμ και Λειψία νωρίτερα τον Μάρτιο και με τη 2η σερί νίκη έφτασε τους 51 βαθμούς (3η θέση, στο +8 από την 5η θέση)! Στο 9′ ευτύχησε να προηγηθεί μετά από αυτογκόλ του Σάργκεντ ενώ ο Βεγκχόρστ στο 42ο λεπτό διπλασίασε τα γκολ της. Μόνο να μειώσει κατάφερε η Βέρντερ (45′ Μόβαλντ) αλλά παραμένει στην 12η θέση (30 βαθμούς) με «μαξιλαράκι ασφαλείας» από την ζώνη του… λυκόφωτος (+9).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.