Η Μπάγερν Μονάχου σπέρνει τον τρόμο και μοιράζει γκολ. Οι Βαυαροί βαδίζουν στα χνάρια των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Λίβερπουλ. Διαβάστε αναλυτικά τους σκόρερ στα ”σαλόνια” και τις πορείες των ομάδων.
Μπάγερν Μονάχου: 2019-2020
9 αγώνες: 39 γκολ, 9 διαφορετικοί σκόρερ
1ος σκορερ Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι: 14 γκολ
Σερζ Γκνάμπρι: 7 γκολ
Τόμας Μίλερ: 4 γκολ
Φιλίπε Κοουτίνιο: 3 γκολ
Κορεντίν Τολιζό: 3 γκολ
Ιβάν Πέρισιτς: 3 γκολ
Τζόσουα Κίμιχ: 2 γκολ
Κίνγκσλεϊ Κομάν: 2 γκολ
Λέον Γκορέτσκα: 1 γκολ
Η Μπάγερν Μονάχου έχει σημειώσει 39 γκολ σε 9 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όπου βρίσκεται στα ημιτελικά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τον Κροάτη Νίκο Κόβατς και συνεχίζεται με τον πετυχημένο Χανς – Ντίτερ Φλικ στην τεχνική ηγεσία. Οι Βαυαροί κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη Γερμανία και με μόλις τέσσερις ήττες κυριάρχησαν πετυχαίνοντας και 100 γκολ! Στην διοργάνωση του κυπέλλου νίκησαν στον τελικό τη Λεβερκούζεν (4-2).
Στην Ευρώπη μπήκαν σε όμιλο με Ολυμπιακό, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 6 στα 6. Πέτυχαν 26 γκολ και δέχτηκαν μόλις 5 με μεγαλύτερες νίκες στο Λονδίνο με τη Τότεναμ (2-7) και στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα (0-6).
Στους ’16’ βρήκε τη Τσέλσι και έκανε περίπατο στο Στάμφορντ Μπριτζ (0-3), ενώ στο ματς τυπικής διαδικασίας στο Μόναχο της έβαλε ακόμα τέσσερα (4-1). Η Μπάγερν στις 14 Αυγούστου, ξεφτίλισε την Μπαρτσελόνα υποχρεώνοντας την στη πιο βαριά ήττα στην ιστορία της. Η μηχανή του Φλικ έχει πετύχει ήδη 39 γκολ και έχει μπροστά της τον ημιτελικό με τη και βλέπουμε… Φανταστείτε τα ματς να μην ήταν μονά…
Μπαρτσελόνα 1999-2000
16 αγώνες: 45 γκολ, 14 διαφορετικοί σκόρερ
1ος σκόρερ: Ριβάλντο: 10 γκολ
Πάτρικ Κλάιφερτ: 7 γκολ
Λουίς Ενρίκε: 6 γκολ
Λουίς Φίγκο: 5 γκολ
Γκάμπρι: 4 γκολ
Φρανκ Ντε Μπουρ: 2 γκολ
Πέπε Γκουαρδιόλα: 1 γκολ
Μπούντενφαϊν Ζέντεν: 1 γκολ
Τσάβι Ερνάντεθ: 1 γκολ
Φερνάντεθ Αμπελάρδο: 2 γκολ
Ντάνι Γκαρθία: 2 γκολ
Φιλίπ Κοκού: 2 γκολ
Φρέντερικ Ντέχου: 1 γκολ
Ρόναλντ Ντε Μπουρ: 1 γκολ
Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε δεύτερη στη La Liga πίσω από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Λα Κορούνια, ενώ στο Champions League αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την τρομερή Βαλένθια με ήττα στο Μεστάγια (4-1) και νίκη που δεν έφτασε στη ρεβάνς του Καμπ Νόου (2-1).
Στην πορεία της στην Ευρώπη κατάφερε να σημειώσει 45 γκολ σε 16 αγώνες! Στον όμιλο βρέθηκε παρέα με τις Φιορεντίνα, Άρσεναλ και ΑΙΚ όπου τερμάτισε πρώτη και αήττητη με 19 γκολ στο ενεργητικό της. Μεγαλύτερες νίκες της το 5-0 κόντρα στην ΑΙΚ, το 2-4 στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και το 4-2 στη Βαρκελώνη απέναντι στην Φιορεντίνα.
Το σύστημα τότε ήταν διαφορετικό και ο πρωτοπόρος συνέχιζε σε δεύτερο όμιλο με τις Πόρτο, Σπάρτα Πράγας και Χέρτα να αποτελούν τα επόμενα θύματά της. Τερμάτισε ξανά στην πρώτη θέση και αήττητη βάζοντας 17 γκολ σε έξι αγώνες. Μεγαλύτερες νίκες της το 5-0 στη Σπάρτα Πράγας και το 4-2 απέναντι στη Πόρτο.
Ρεάλ Μαδρίτης 2013-2014
13 αγώνες: 41 γκολ,
1ος σκόρερ: Κριστιάνο Ρονάλντο: 11 ματς, 17 γκολ
Γκάρεθ Μπέιλ: 6 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά: 5 γκολ
Σέρχιο Ράμος: 3 γκολ
Άνχελ Ντι Μαρία: 3 γκολ
Ίσκο: 3 γκολ
Μαρσέλο: 1 γκολ
Λούκα Μόντριτς: 1 γκολ
Άλβαρο Μοράτα: 1γκολ
Άλβαρο Αρεμπελόα: 1 γκολ
Ο σύλλογος γιόρταζε 110 χρόνια ζωής και έκλεινε 83 με συνεχόμενη παρουσία στη La Liga. Η ομάδα με τον αντικαταστάτη του Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, στο τιμόνι κέρδισε το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και μπήκε στο Champions League για 17η σερί χρονιά κυνηγώντας το 10ο της τρόπαιο.
Τοποθετήθηκε σε όμιλο μαζί με Γαλατασαράι, Γιουβέντους και Κοπεγχάγη τερματίζοντας πρώτη και αήττητη (5 νίκες- 1 ισοπαλία). Σημείωσε 20 γκολ και δέχτηκε μόλις πέντε, τρία από την Γιουβέντους και δύο από τη Γαλατασαράι. Μεγαλύτερες νίκες το 1-6 στην Κωνσταντινούπολη και το 4-0 απέναντι στη Κοπεγχάγη στο Μπερναμπέου.
Στον επόμενο γύρο συνάντησε την άτυχη Σάλκε που την διέλυσε με συνολικό σκορ 9-2! Στα προημιτελικά κέρδισε εύκολα 3-0 στην έδρα της την Ντόρτμουντ, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε για πρώτη φορά (2-0), ενώ ήταν και το μοναδικό παιχνίδι που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στα ημιτελικά βρήκε μπροστά της την Μπάγερν όπου την προσπέρασε για πλάκα με δύο νίκες και συνολικό σκορ (5-0). Στον Μαδριλένικο εμφύλιο κόντρα στην Ατλέτικο το γκολ του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις οδήγησε τον τελικό στη παράταση (1-1 κ. α), όπου πέτυχε άλλα τρία γκολ και πήρε το τρόπαιο (4-1).
Λίβερπουλ 2017-2018
Πλέι οφ: vs Χόφενχαϊμ (1-2, 4-2)
13 αγώνες: 41 γκολ, 9 διαφορετικοί σκόρερ
14 αγώνες: 47 γκολ
Μοχάμεντ Σαλάχ: 11 γκολ
Ρομπέρτο Φιρμίνο: 11 γκολ
Σάντιο Μανέ: 10 γκολ
Φιλίπε Κοουτίνιο: 5 γκολ
Εμρέ Τσαν: 3 γκολ
Άλεξ Όξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν: 2 γκολ
Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ: 2γκολ
Ντάνιελ Στάριτζ: 1 γκολ
Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ:1 γκολ
Η σεζόν ξεκίνησε με ισοπαλία στο πρωτάθλημα (3-3) εκτός έδρας με τη Γουότφορντ και ολοκληρώθηκε με ήττα στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης (3-1). Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και τις Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.
Το ταξίδι μέχρι τον τελικό του Κιέβου ξεκίνησε με τα πλέι οφ απέναντι στην Χόφενχαϊμ όπου με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-3 μπήκε στους ομίλους. Κατάφερε να πάρει την πρωτιά σε γκρουπ με Σεβίλη, Σπαρτάκ Μόσχα και Μάριμπορ. Ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αήττητη (3 νίκες-3 ήττες) πετυχαίνοντας 23 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις έξι. Μεγαλύτερες νίκες κόντρα σε Μάριμπορ εκτός έδρας (0-7) και στο Άνφιλντ κόντρα στη Σπαρτάκ (7-0).
Στους ’16’ πήγε στο Ντραγκάο και έβαλε 5 γκολ στη Πόρτο, με τη ρεβάνς στο Λίβερπουλ να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα (0-0). Στα προημιτελικά στον εμφύλιο με τη Σίτι, είχε ξανά εύκολο έργο και με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-1 προκρίθηκε στα ημιτελικά. Απέναντί της η Ρόμα την οποία κέρασε με 5 γκολ στο Άνφιλντ, δέχτηκε 4 στη ρεβάνς του Ολίμπικο και πέρασε με συνολικό σκορ 7-6! Στην Ουκρανία απέναντι στη Ρεάλ, πέτυχε μόλις ένα γκολ και έφαγε τρία με πρωταγωνιστή τον Γερμανό Λόρις Κάριους…