Τα στιγμιότυπα της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga (video)

Με την Λειψία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Χειμώνα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Bundesliga. Με νίκη συνέχισε η Μπάγερν, απώλειες για Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ, συνεχίστηκε η κατρακύλα της Άιντραχτ, σε θέσεις υποβιβασμού η Βέρντερ. Όλη η δράση! 

Με την Λειψία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Χειμώνα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Bundesliga. Με νίκη συνέχισε η Μπάγερν, απώλειες για Γκλάντμπαχ και Ντόρτμουντ, συνεχίστηκε η κατρακύλα της Άιντραχτ, σε θέσεις υποβιβασμού η Βέρντερ. Όλη η δράση! 

Πάντερμπορν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

Η κατρακύλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνεχίζεται στη Bundesliga, με τους «αετούς» να γνωρίζουν νέα ήττα, αυτή τη φορά από την ουραγό Πάντερμπορν με 2-1. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην Τρίτη τους νίκη χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Σαμπίρι στο 9’ και Σονλάου στο 41’, με την Άιντραχτ απλά να μειώνει στο 72’ με τον Μπας Ντοστ. Για την ομάδα της Φρανκφούρτης ήταν η έκτη ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια όπου δεν έχει νίκη. 

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ουνιόν Βερολίνου 2-1

Επιτέλους νίκη για την Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία επικράτησε 2-1 της Ουνιόν Βερολίνου με γκολ στο 90’! Μια νίκη που έβαλε τέλος στο σερί των πέντε αγώνων δίχως «τρίποντο» με δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. 

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 38ο λεπτό της συνάντησης με τον Ρόουεν Χένινγκς να σημειώνει το 10ο φετινό του τέρμα στην Bundesliga.

H απάντηση των Βερολινέζων ήρθε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Μίχαελ Πάρενσεν να πετυχαίνει το πρώτο γκολ καριέρας στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Τη νίκη στην Φορτούνα χάρισε στο 90’ ο Έρικ Τάμι, ο οποίος σκόραρε με σουτ. Με αυτή τη νίκη η Ντίσελνορφ βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού προσπερνώντας την 16η Βέρντερ Βρέμης με έναν βαθμό.

Λειψία-Άουγκσμπουργκ 3-1
Μόλις στο 8ο λεπτό ο Νίντερλέχνερ έβαλε μπροστά στο σκορ την Άουγκσμπουργκ προβληματίζοντας την Λειψία. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος να παραβιάσουν την εστία των αντιπάλων τους και μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο υπο πίεση. Όμως στο 68ο λεπτό ο Λάιμερ κατάφερε να ισοφαρίσει και να βάλει νέα δεδομένα στο ματς. 
Τα λεπτά περνούσαν και το παιχνίδι έφταστο στο 80ο λεπτό να είναι στο 1-1. Όμως η πίεση της Λειψίας έφερε τελικά αποτέλεσμα αφού στο 80′ έκανε το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα που ολοκλήρωσε την ανατροπή ήρθε στο 89ο λεπτό. 

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-0
Για ένα ακόμη παιχνίδι η Μπάγερν Μονάχου δεν έπεισε πως αποτελεί φόβητρο. Η Βόλφσμπουργκ κρατούσε αμυντικά πολύ καλά κι έψαχνε τη μία επίθεση και τη μία ευκαιρία που θα της έδινε τη δυνατότητα να “κλέψει” το ματς. Όμως ο 18χρονος Ζίρκζε έμελε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και λυτρωτής για τους Βαυαρούς, αφού σκόαρε δύο φορές στο 86ο λεπτό και στο 89ο για να δώσει τελικά στην ομάδα του Μονάχου τους 3 βαθμούς. 

Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έπρεπε να πιέσει μέχρι και το 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου γιανα καταφέρει να πάρει μία σπουδαία νίκη στην έδρα της Μάιντς, με σκόρερ τον Αλάριο. Βασικός ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Παναγιώτης Ρέτσος.  

Σάλκε-Φράιμπουργκ 2-2
Στην Φέλτινς Αρένα Σάλκε και Φράιμπουργκ έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο πρόσφεραν θέαμα και στο τέλος πήραν από έναν βαθμό. Τι 1-0 ήρθε στο 26′ με σκόρερ τον Σερντάρ, το 1-1 με πέναλτι στο 54′ με τον Πέτερσεν, το 1-2 πάλι με πέναλτι στο 67ο λεπτό με τον Γκρίφο και στο 80′ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους με τον Κουτσούτσου. 

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης 1-0
Σημαντική εντός έδρας νίκη της Κολωνίας με 1-0 επί της Βέρντερ Βρέμης, με σκόρερστο 39ο λεπτό τον Κόρδοβα. 

Η Ντόρτμουντ έχασε την ευκαιρία να μείνει σε τροχιά κορυφής σε ένα ματς που έδειξε, παρά τις έντονες – και πάλι ανασφάλειές της – να ελέγχει ως ένα σημείο στο Χόφενχαϊμ.
Όμως σε άλλο ένα ματς η ομάδα του Φανβ φάνηκε ανέτοιμη να διαχειριστεί το ρίσκο των αντιπάλων της κι όταν η ίδια χρειάστηκε να βάλει αυτή το ρίσκο στο φινάλε, έπαθε τα χειρότερα!
Ο Γκέτσε στο 17ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην Ντόρτμουντ και την απαραίτητα ψυχολογική διάθεση για την λογική αντεπίθεση των γηπεδούχων.
Έτσι κύλησε το παιχνίδι στην συνέχεια με την Χόφενχαϊμ να πιέζει όλο και πιο ψηλά και τους φιλοξενούμενους να μην αξιοποιούν τους ανοιχτούς χώρους!
Το γκολ της ισοφάρισης από τον Αρμένιο Ανταμιάν στο 79ο λεπτό άλλαξε την εικόνα του αγώνα και προπάντων την ψυχολογία των δύο ομάδων.
Έτσι φτάσαμε στο 87ο λεπτό όταν ο Κράμαριτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1 αφήνοντας την Ντόρτμουντ βυθισμένη στους φετινούς της προβληματισμούς.

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/1
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο 18/1
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ
Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 19/1
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Πάντερμπορν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.