Όλη η δράση της Bundesliga (videos)

Η βαρύτερη ήττα της Μπάγερν Μονάχου από το 2009, η παραμονή της Γκλάντμπαχ στην κορυφή κι η "χορταστική" εμφάνιση της Λειψίας, χαρακτήρισαν τη 10η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η 10η αγωνιστική της Bundesliga σίγουρα περνάει στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά από την άνοιξη  του 2009, η Μπάγερν Μονάχου δέχθηκε 5 γκολ σε αναμέτρηση του γερμανικού πρωταθλήματος. Τότε, στις 4 Απριλίου του 2009 ο σύλλογος της Βαυαρίας είχε συντριβεί με 5-1 από τη Βόλφσμπουργκ, επίδοση που…ζήλεψε προφανώς η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τέως ομάδα του Νίκο Κόβατς. 

Στην “Κόμπερτσμπανκ Αρένα” ο αγώνας έλαβε εξ αρχής αρνητική τροπή για την πρωταθλήτρια Γερμανίας,. αφού στο 9′ απεβλήθη ο Μπόατενγκ και το πάρτι των γηπεδούχων δεν είχε τέλος. Ο Κόστιτς στο 25′, ο Σο στο 33′, ο Άμπραχαμ στο 49′, ο Χίντερεγκερ στο 61′ και ο Πασιένσια στο 85′ πέτυχαν τα 5 γκολ για την ομάδα της Φρανκφούρτης, με τον Λεβαντόβσκι να μειώνει προσωρινά σε 2-1 στο 37′ . Προηγούμενη φορά που η Μπάγερν Μονάχου είχε δεχθεί 16 γκολ ύστερα από 10 αγωνιστικές ήταν το 2008 με προπονητή τον Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Στην κορυφή παρέμεινε η Γκλάντμπαχ, η οποία πέρασε από το Λεβερκούζεν επικρατώντας της Μπάγερ με 2-1, χάρη σε γκολ των Βεντ (18′) και Τουράμ (42′), ενώ για τις “Ασπιρίνες” είχε ισοφαρίσει στο 25′ ο Φόλαντ.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ντόρτμουντ, η οποία έδρασε στο δεύτερο ημίχρονο για να κάμψει την αντίσταση της Βόλφσμπουργκ με 3-0. Τα γκολ στο “Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ” πέτυχαν οι Αζάρ (52′), Γκερέιρο (58′) και Γκέτσε (88′).

Όταν η Λειψία παίρνει…φόρα, είναι δύσκολο να τη σταματήσεις. Μετά την εξάρα στην έδρα της Βόλφσμπουργκ για το Κύπελλο, ακολούθησαν τα 8 γκολ επί της Μάιντς, αυτή τη φορά εντός έδρας. Ο Βέρνερ πέτυχε τρία γκολ (30′, 48′, 87′) και μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ το επίθετό τους στον πίνακα των σκόρερ έγραψαν κι οι Ζάμπιτσερ (5′), Ενκουκού (35′), Χάλστενμπεργκ (38′), Πόουλσεν (44′) και Μουκέλ (50′).

Στο Βερολίνο 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους και 42 ύστερα από την προηγούμενη κόντρα τους στη Bundesliga, Ουνιόν και Χέρτα βρέθηκαν αντιμέτωπες στη γερμανική πρωτεύουσα με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πολύτιμη νικη στο 87′ χάρη στο πέναλτι του Πόλτερ. 

Για πέμπτη διαδοχική αγωνιστική η Βέρντερ είχε ισόπαλο αποτέλεσμα, υποδέχθηκε τη Φράιμπουργκ κι έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία, καθώς προηγήθηκε με τον Ρασίτσα στο 9′, ισοφαρίστηκε από τον Πέτερσεν στο 28′, αλλά επανέκτησε το προβάδισμα στο 59′ με τον Γκεμπρέ Σελασιέ. Η Φράιμπουργκ έμεινε με 10 στο 87′ μετά την αποβολή του Χάμπερερ, αλλά πήρε την ισοπαλία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ και πάλι τον Πέτερσεν. 

Η Χόφενχαϊμ χρειάστηκε μόλις ένα ημίωρο για να επιβληθεί της ουραγού Πάντερμπορν με 3-0, με σκόρερ τους Σκοβ στο 2′, τον Καντεζάμπεκ στο 15′ και Λοκάντια στο 25′. 

Στο Ντίσελντορφ η Φορτούνα πήρε βαθμολογική νικώντας την Κολωνία με 2-0 (Χένινγκς στο 38′ και Τόμι στο 61′), αφήνοντας τους “Τράγους” στους 7 βαθμούς και στην 17η θέση. 

Στη Βαυαρία η Άουγκσμπουργκ προηγήθηκε στο 38′ της Σάλκε με τον Μπάιερ, ωστόσο με αυτογκόλ του Λίχσταϊνερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το σύνολο του Βάγκνερ έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία. Στο 60′ ο Φινμπόγκασον με πέναλτι έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά η Σάλκε έφυγε με το τρίποντο στις αποσκευές τις χάρη στα γκολ του Κάμπακ στο 71′ και του Αρίτ στο 82′. 

Bundesliga, 10η αγωνιστική

Χόφενχαϊμ-Πάντερμπορν 3-0
Ουνιόν Βερολίνου-Χέρτα Βερολίνου 1-0
Λειψία-Μάιντς 8-0
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 3-0
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-2
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 5-1
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Κολωνία 2-0
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 2-3
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.