Η Ντόρτμουν επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, επικρατώντας 2-1 εκτός ε΄δρας της Κολωνίας στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Παρά την απογοήτευση της τελευταίας εβδομάδας, η Ντόρτμουντ έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής στην Μπουντεσλίγκα, αλλά απλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την απόλυτη υπεροχή της Μπάγερν. Και οι δύο ήττες της στο πρωτάθλημα τη σεζόν που διανύουμε  ήρθαν εναντίον της πρωταθλήτριας και τα δύο παιχνίδια ήταν επίσης κλειστά (2-1, 3-2).

Η τελευταία ήττα της Μπορούσια στην Μπουντεσλίγκα εναντίον οποιασδήποτε άλλης ομάδας, εκτός της Μπάγερν, ήταν σχεδόν πριν από ένα χρόνο: 2-0 στη Λειψία στις 15 Μαρτίου 2025.

Η Ντόρτμουντ ευτύχησε στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια να προηγηθεί, όταν μετά την κεφαλιά-πάσα ττου Μπάιερ, με προβολή ο Γκιρασί σκόραρε για πρώτη απέναντι στην παλιά του ομάδα, φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Κολωνία λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο με την απευθείας κόκκινη κάρτα του Σίμπσον-Πιούζι για μαρκάρισμα στον Μπάιερ.

Στην επανάληψη μετά το δεύτερο γκολ των Βεστφαλών από τον Μπάιερ στο 60ο λεπτό, το ματς “έσβησε” ουσιαστικά και η ομάδα του Νίκο Κόβατς φάνηκε ότι θα φτάσει εύκολα στη νίκη. Σε μία ανύποπτη φάση όμως στο 89ο λεπτό ο Καμίνσκι έκανε το σουτ η μπαλα΄βρήκε στον Άντον και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα, με τους “τράγους” να ζητούν έντονα πέναλτι σε χέρι του Κόυτο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων,