Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Champions League πέρασε από την΄έδρα της Άιντραχτ, επιτυχγάνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Λέβερκουζεν επιβεβαίωσε και στη Φρανκφούρτη πως βρίσκει τον αγωνιστικό ρυθμό της, νικώντας με 3-1 την Άιντραχτ κι έχοντας πλέον 35 βαθμούς σε 19 αγώνες (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, εκείνο με το Αμβούργο).

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως το στυλ τους με τον Αρτούρ να ανοίγει το σκορ στο 27′ και τον Τίλμαν (σκόρερ δις κόντρα στη Βιγιαρεάλ στο προηγούμενο ματς) στο 32′ να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του Γιούλμαν, που πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0.

Οι γηπεδούχοι εν αναμονή του Αλμπέρτ Ριέρα που αναλαμβάνει τα προπονητικά ηνία την προσεχή Δευτέρα, μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι με το γκολ του Κοχ στο 50′, ωστόσο η αποβολή του Σκιρί στο 70′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα άλλαξε εντελώς την εικόνα, με τον Αλέις Γαρθία να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο 4′ ο Άντριχ βρήκε το πόδι του Καλιμουεντό στη μεγάλη περιοχή, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή Σρέντερ να ξαναδεί τη φάση, ωστόσο εκείνος επέμεινε στην αρχική απόφασή του να μην δώσει πέναλτι.