Βέρντερ Βρέμης : Θρηνεί τον χαμό του Χέτγκες

Έφυγε από την ζωή ένα ιστορικό μέλος της Βέρντερ Βρέμης, ο Χορστ-Ντίτερ Χέτγκες σε ηλικία 79 χρόνων.

Ο επίτιμος αρχηγός της Βέρντερ Βρέμης, Χορστ-Ντίτερ Χέτγκες έφυγε από την ζωή στα 79. Ο Χέτγκες έπασχε από άνοια και ζούσε με τη σύζυγό του σε οίκο ευγηρίας κοντά στη Βρέμη. Το τελευταίο διάστημα η υγεία του επιδεινώθηκε δραστικά.

Ο Χέτγκες ήταν ένας δυναμικός αμυντικός που λάτρευαν οι οπαδοί της Βρέμης. Αποκτήθηκε από την Γκλάντμπαχ το 1964 και το 1965 κατέκτησε το γερμανικό πρωτάθλημα με την Βέρντερ.

Έπαιξε 66 φορές με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Συμμετείχε σε τρία Παγκόσμια κύπελλα και κατέκτησε τον τίτλο το 1974 ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σημείωσε ένα γκολ με την Γερμανία σε έναν αγώνα με την Κύπρο τον Μάιο του 1969.

Στη Βρέμη, ο Χέτγκες λατρεύτηκε. Από το 1964 έως το 1978 ήταν μέλος της ομάδας. Μέτρησε 420 συμμετοχές στην Μπούντεσλιγκα και μόνο ο τερματοφύλακας Μπουρντένσκι έχει περισσότερες από αυτόν (444) στην ιστορία του συλλόγου στην μεγάλη κατηγορία. Έχει ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό με την Βρέμη ότι σκόραρε και στις 14 χρονιές που αγωνίστηκε με τον σύλλογο κυρίως γιατί εκτελούσε και τα πέναλτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας