Τόμας Τούχελ: Μεγάλη πρόκληση, αλλά χρόνος δεν υπάρχει!

Ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Τόμας Τούχελ, παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει ένα δύσκολο ξεκίνημα στη νέα του δουλειά μετά τον αιφνιδιαστικό διορισμό του για να αντικαταστήσει τον απολυθέντα Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο Τούχελ μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, με ορισμένα κρίσιμα παιχνίδια, ξεκινώντας με τον κύριο αντίπαλο του γερμανικού τίτλου – και τον πρώην σύλλογο του Τούχελ – την πρωτοπόρο στη Μπουντεσλίγκα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, την 1η Απριλίου.
«Η πρόκληση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη», είπε ο Τούχελ το Σάββατο. Δέκα μέρες αργότερα, η Μπάγερν παίζει με τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League. Θα υπάρχει λίγος χρόνος για ξεκούραση ή για να δοκιμάσει νέες τακτικές, με πολλούς παίκτες της Μπάγερν αυτή τη στιγμή να λείπουν με τις Εθνικές τους ομάδες και επιστρέφοντας θα συμμετάσχουν σε επτά αγώνες στις πρώτες 22 ημέρες του Απριλίου.

Ο Τούχελ είπε ότι η μετακίνηση αυτή ήταν έκπληξη και ότι μόλις μέχρι την Τρίτη, δεν είχε καμία επαφή με την Μπάγερν. Φανταζόταν ότι η επόμενη δουλειά του θα ήταν εκτός Γερμανίας, καθώς δεν έχει δουλέψει στη χώρα του από το 2017. Όταν έφυγε, το μόνο σημαντικό τρόπαιο που είχε κατακτήσει ήταν το Κύπελλο Γερμανίας με την Ντόρτμουντ. Επιστρέφει, έχοντας κερδίσει δύο πρωταθλήματα με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως επίσης το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Τσέλσι.

Η Μπάγερν μπορεί ακόμα να κερδίσει τρεις τίτλους αυτή τη σεζόν. Την Μπουντεσλίγκα, το Κύπελλο Γερμανίας και το Champions League.
Ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ανέφερε ότι ο σύλλογος υποστήριξε τον Νάγκελσμαν, αλλά οι ανησυχίες αυξάνονταν για την μέτρια απόδοση της ομάδας, οπότε στη συνεδρίαση τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την ήττα από την Μπάγερ Λεβερκούζεν που κόστισε στους Βαυαρούς το προβάδισμα στην Bundesliga, αποφασίστηκε η αλλαγή.
«Όταν βλέπεις ότι αυτή η καμπύλη απόδοσης πέφτει, αναγκάζεσαι να αντιδράσεις», είπε. «Ευτυχώς, υπήρχε μια κορυφαία επιλογή στην αγορά και όλα έγιναν γρήγορα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.