Μπάγερν: Η “έξυπνη” μεταγραφή του Κανσέλο

Ο Ζοάο Κανσέλο μεταβαίνει στην Μπάγερν Μονάχου, αρχικά ως δανεικός, αλλά η συμφωνία περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι μία σημαντική προσθήκη στην προσπάθεια να αποφύγει τον εκθρονισμό της, μετά από κυριαρχία δέκα χρόνων στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αποτελεί μία μεταγραφή που γίνεται ξεκάθαρα λόγω συστημικής ασυμφωνίας και όχι λόγω έλλειψης ποιότητας. Eίναι χαρακτηριστικό ότι με την επανέναρξη της Premier League μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κανσέλο σε έξι ματς είχε παίξει μόλις ένα 90λεπτο και σε τρία παιχνίδια δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Γκουαρντιόλα. Ουσιαστικά η Μπάγερν επωφελήθηκε από τη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ προπονητή και παίκτη, κινήθηκε γρήγορα και απέκτησε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο.
Το bavarianfootballworks, αναφέρει χαρακτηριστικά δύο λόγους που ο Ζοάο Κανσέλο θα αποδειχτεί πολύτιμος.

Θα πάρει αμέσως βασικό ρόλο
Ο Ζοάο Κανσέλο είναι ένας από τους καλύτερους μπακ στον κόσμο. Αν μη τι άλλο, αυτή η συμφωνία λειτουργεί απλά με βάση το διαμέτρημα του παίκτη που προστίθεται στην ομάδα. Ο Κανσέλο είναι απίστευτα καλός σε όλες τις απαιτήσεις της θέσης του. Στα 28 του χρόνια έχει πάρει τίτλους με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπενφίκα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι), μέτρησε 154 συμμετοχές με τους “πολίτες”, οπότε είναι απόλυτα εξοικειωμένος με την πίεση του πρωταθλητισμού. Αγωνιστικά είναι έτοιμος να παίξει βασικό ρόλο. Άλλωστε έχει συμμετοχή μέσα στην περίοδο σε 26 ματς με την πρωταθλήτρια Αγγλίας και μοιάζει μία έξυπνη κίνηση να αποκτήσεις έναν παίκτη αυτής της ποιότητας, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, στην κρίσιμη φάση της σεζόν.

Η εκτίμηση που τρέφουν στη Μπάγερν για τον διεθνή Πορτογάλο αμυντικό, φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της βαυαρικής ομάδας, του Χασάν Σαλιχαμίτζιτς:

“Είναι πολυσύνθετος, δημιουργικός και έχει πολύ ταλέντο. Θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Ελπίζουμε ότι η παρουσία του, θα φέρει ακόμα περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι μας. Έχουμε μεγάλα σχέδια μαζί του”

Παρών με την Παρί Σεν Ζερμέν
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ο πιο σταθερός μπακ της Μπάγερν βρέθηκε να υποφέρει από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο Μαζράουι έχει υποστεί περικαρδίτιδα, μια κατάσταση που σημαίνει ότι δεν θα παίξει εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στον πολύ σημαντικό αγώνα της φάσης των “16” του Champions League την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική θα είναι η παρουσία του Κανσέλο σε αυτά τα σημαντικά ματς. Επιπλέον, μετά τον απερίσκεπτο χειρισμό της υγείας του Μαζράουι από το ιατρικό επιτελείο της εθνικής ομάδας του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η κατάστασή του θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη από τις 4-6 εβδομάδες που αναφέρθηκαν αρχικά. Ο Κανσέλο θα μπορούσε κάλλιστα να χρειαστεί να παίξει σταθερά για το υπόλοιπο της σεζόν, αν αυτό είναι που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως ο Μαζραουί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.