Φρανκ Ριμπερί: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του! (vid)

Ο μεγάλος Ριμπερί ανακοίνωσε ότι κρεμάει άμεσα τα παπούτσια του σε ηλικία 39 ετών!

Ο θρυλικός Γάλλος ακραίος επιθετικός, με ένα μήνυμα στα social media ανέφερε: «Η μπάλα σταματάει. Τα συναισθήματα μέσα μου όχι. Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια».

Στο video που το συνοδεύει αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί τιφόζι, ήθελα να κάνω αυτό το σύντομο βίντεο για να σας πω ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο. Με εσάς και την υποστήριξή σας κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Το γεγονός ότι ήμουν επαγγελματίας σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον 20 χρόνια και έκανα αυτή την καριέρα κατέστη δυνατό και γιατί σε κάθε δυσκολία ήστασαν πάντα εκεί και πάντα μου δίνατε τη δύναμη να ζήσω αυτή την απίστευτη περιπέτεια.

Σήμερα, όμως, παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει τους τελευταίους τρεις μήνες, ο πόνος στο γόνατό μου έχει επιδεινωθεί και οι γιατροί είναι ξεκάθαροι. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω. Τελείωσα την καριέρα μου ως επαγγελματίας παίκτης, είναι το τέλος ενός όμορφου κεφαλαίου στη ζωή μου, αλλά είναι επίσης η ώρα να πω ευχαριστώ σε όλους αυτούς, χωρίς τους οποίους δεν θα ήμουν αυτός που είμαι.

Πρώτα απ ‘όλα την οικογένειά μου: χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Προφανώς τους παίκτες και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα, μοιράστηκα απίστευτες στιγμές και τεράστιες προσπάθειες, χωρίς να ξεχνώ τους διοικούντες και το προσωπικό των συλλόγων όπου είχα την ευκαιρία να παίξω. Είναι το τέλος ενός κεφαλαίου, του κεφαλαίου μου ως παίκτης, αλλά δεν είναι το τέλος της επαγγελματικής μου ιστορίας: μπορείτε να είστε σίγουροι. Ανυπομονώ να σας δω σύντομα για την αρχή ενός νέου, υπέροχου κεφαλαίου. Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ και πάλι. Θα ξαναϊδωθούμε σύντομα».

Η τελευταία του ομάδα, Σαλερνιτάνα, ανακοίνωσε ότι θα τον τιμήσει στο «Αρέκι» πριν από το παιχνίδι με τη Σπέτσια για τη Serie A και στη συνέχεια θα αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα.

Ο Ριμπερί, ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπουλόν και αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Αλές, Μπρεστ, Μετς, Γαλατάσαραϊ, Μαρσέιγ, Μπάγερν, Φιορεντίνα και Σαλερνιτάνα, ενώ είχε 81 συμμετοχές με 16 γκολ στην Εθνική Γαλλίας.

Ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της γενιάς του, έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, κατακτώντας από το 2007 έως το 2019 εννέα πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα Γερμανίας (πέντε νταμπλ), το Τσάμπιονς Λιγκ και το Παγκόσμιο Συλλόγων, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία των Βαυαρών με συνολικά 24 τίτλους!

Με τους «τρικολόρ» αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2006.

Συνολικά ως επαγγελματίας αγωνίστηκε σε 715 αγώνες, με 161 γκολ.

Ο «σημαδεμένος» στο πρόσωπο από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε με την οικογένειά του σε ηλικία μόλις δύο ετών, κατάφερε να σημαδέψει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική εποχή. Όπως ανέφερε και η UEFA στο μήνυμά της, τον ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.