Mπάγερ Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ 1-2: Ιστορικό διπλό με δώρο γενεθλίων! (hls)

Η Άουγκσμπουργκ κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπάγερ Λεβερκούζεν με νικητήριο γκολ του Αντρέ Χαν, την ημέρα των 32ων γενεθλίων του!

Οι Βαυαροί, δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν στα προηγούμενα 22 ματς με τις «ασπιρίνες» στο πρωτάθλημα, όμως έβαλαν τέλος στην κακή παράδοση, πετυχαίνοντας την πρώτη τους φετινή νίκη και αφήνοντας τους γηπεδούχους στο μηδέν μετά από δύο αγωνιστικές.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Μόλις στο 15ο λεπτό η Άουγκσμπουργκ αιφνιδίασε, όταν μετά από ένα κλέψιμο στο κέντρο, ο Ιάγο από αριστερά βρήκε τον Ντεμίροβιτς στην περιοχή, αυτός με τη μία έβγαλε τετ-α-τετ τον Γένσεν με τον Λουνιόφ (έπαιζε στη θέση του τιμωρημένου Χραντέτσκι) και ο Φινλανδός με άψογο τελείωμα έγραψε το 0-1.

Η Μπάγερ πίεσε στη συνέχεια και είχε ευκαιρίες κυρίως με κεφαλιές του Αζμούν. Βρήκε όμως το γκολ της ισοφάρισης με έναν απρόσμενο σκόρερ, τον μέσο Αράνγις, ο οποίος έγραψε το 1-1 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Στο β’ μέρος, η Λεβερκούζεν έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, με Αζμούν και Ντιαμπί να είναι οι εκφραστές των περισσότερων προσπαθειών των γηπεδούχων.

Όμως οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Γκίκιεβιτς, ο οποίος κράτησε την ομάδα του με σωρεία επεμβάσεων.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου έτσι επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τη Λεβερκούζεν στο 82′, όταν σε μία αντεπίθεση των Βαυαρών ο Χαν -που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή- έγραψε το 2-1, γκολ που επιβεβαιώθηκε μετά από εξέταση του ριπλέι από τον διαιτητή, ως προς το αν την ώρα του σουτ ο Νιντερλέχνερ εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Ο Χαν, πέτυχε έτσι το έκτο τέρμα της καριέρας του κόντρα στην Μπάγερ και το πιο ιστορικό, καθώς ήρθε άλλωστε την ημέρα που έκλεισε τα 32.

Η Λεβερκούζεν είχε ευκαιρίες με Σικ και Ταχ για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, όμως δεν τα κατάφερε και υπέστη τη δεύτερη διαδοχική ήττα.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σεοάνε): Λουνιόφ – Φρίμπονγκ (87′ Κοσουνού), Ταχ, Ταπσόμπα, Μπάκερ (63′ Χινκαπιέ) – Αράνγις (82′ Πογιάνπαλο), Παλάσιος (62′ Παλάσιος) – Ντιαμπί, Αζμούν, Χλόζεκ (63′ Αντλί) – Σικ.
Άουγκσμπουργκ (Μάασεν): Γκίκιεβιτς – Γκούμνι, Χάουελεου, Ουντουχοκάι – Πέντερσεν, Μάιερ (88′ Μπάουερ), Γρουέσο, Ρετζμπετσάι (90+4′ Πέπι), Ιάγο (65′ Καλιτζούρι) – Ντεμίροβιτς (65′ Χαν), Γένσεν (65′ Νιντερλέχνερ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.