Xέρτα Βερολίνου: Από την εξέδρα στην προεδρία!

Η Χέρτα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Γερμανία που θα έχει στο τιμόνι του τον ηγέτη των οργανωμένων οπαδών!

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, ο Κάι Μπέρνσταϊν οργάνωνε την εξέδρα των φανατικών οπαδών της Χέρτα Βερολίνου. Πλέον καλείται να οργανώσει ολόκληρο τον σύλλογο!

Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας,  πρωτοπόρησε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, καθώς στις εκλογές για τον προεδρικό θώκο του κλαμπ, τα μέλη της εξέλεξαν στο πόστο ένα δικό τους παιδί.

Ο 41χρονος Μπέρνσταϊν, τις καθημερινές διευθύνει την εταιρία επικοινωνίας και μάρκετινγκ που ίδρυσε πριν από μερικά χρόνια στο βερολινέζικο προάστειο του Νόικελν.

Τα Σαββατοκύριακα έχει – ή τουλάχιστον είχε μέχρι τη λήξη της σεζόν 2021-22- άλλη δουλειά: με μία ντουντούκα στο χέρι, σκαρφαλωμένος στα κάγκελα όποιου γηπέδου αγωνίζεται η Χέρτα, να συντονίζει την εξέδρα!

Ο μέχρι πρότινος capo – όπως λένε οι Γερμανοί τον οργανωτή – της κερκίδας, πλέον θα περάσει στα γραφεία του συλλόγου, καθώς στις προεδρικές εκλογές, έλαβε 1.670 ψήφους εκ των 3.016 μελών που πήγαν στην κάλπη, κερδίζοντας στην εκλογική μάχη τον…κουστουμάτο αντίπαλό του Φρανκ Στέφελ, πρώην βουλευτή της Bundestag.

Oι οπαδοί που έδωσαν το παρών στη γενική συνέλευση των μελών, ξέσπασαν σε …γηπεδικούς πανηγυρισμούς μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του νικητή.

Ο Μπέρνσταϊν, είναι ο ιδρυτής του γκρουπ οπαδών «Harlekins Berlin ’98» της Χέρτα και κατά τον προεκλογικό αγώνα, τόνιζε ότι ο σύλλογος ήταν στην «εντατική», υποσχόμενος την «αποτοξίνωση και την εξυγίανση του κλαμπ από μέσα».

Η Χέρτα, που άλλοτε «έπαιζε μόνη της» ποδοσφαιρικά στην πρωτεύουσα, τα τελευταία χρόνια έχει δει την συμπολίτισσα Ουνιόν να της παίρνει τα πρωτεία όσον αφορά το ποιος είναι…αφεντικό της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι ο επενδυτής Λαρς Βίντχορστ έχει «ρίξει» στον σύλλογο πάνω από 375 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, η ομάδα ήταν κολλημένη στη μετριότητα. Στη σεζόν που τελείωσε παραλίγο να βρεθεί στη δεύτερη κατηγορία, σώζοντας την παρτίδα σε μπαράζ με αντίπαλο το Αμβούργο.

Οι οπαδοί, κατηγορούσαν για την αγωνιστική κατρακύλα τον 72χρονο απερχόμενο πρόεδρο της ομάδας Βέρνερ Γκέγκενμπαουερ, ο οποίος κατείχε το πόστο από το 2008 και είχε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Βίντχορστ.

Μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος υποσχέθηκε να βάλει τέλος στον εμφύλιο και να θέσει τις βάσεις ώστε η Χέρτα να γίνει ξανά «πρώτο όνομα» στην πρωτεύουσα.

«Στόχος μας είναι να σταθεροποιηθούμε οικονομικά και αγωνιστικά, αλλά και να θέσουμε το παράδειγμα για μία αλλαγή κουλτούρας στον σύλλογο. Η Χέρτα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια και όχι μόνο να συμμετέχει. Ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα δε θα αποκτήσω πολλές άσπρες τρίχες και η αισιοδοξία των μελών μας θα μεγαλώσει. Θα χρειαστούμε πάνω από δύο χρόνια, αλλά αξίζει το ρίσκο για να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά κυανόλευκο», τόνισε σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος.

Μάλιστα, τόνισε ότι πλέον η σύζυγός του αναλαμβάνει πλήρως την ηγεσία της επιχείρησής του, καθώς ο ίδιος εκτός από τα Σαββατοκύριακα, θα αφιερώνει πλέον και τις καθημερινές του στην αγαπημένη του Χέρτα!

Το «πείραμα» παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ο Μπέρνσταϊν γίνεται το πρώτο μέλος των ultras στη Γερμανία που αναλαμβάνει κορυφαία διοικητική θέση και το έργο του αναμένεται αρκετά δύσκολο.

Άλλο να οργανώνεις μία κερκίδα, να συντονίζεις ένα pyro show ή ένα κορεό και εντελώς διαφορετικό να διοικείς έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι φίλοι της Χέρτα δεν θα μπορούν πλέον να πουν ότι ο πρόεδρός τους δεν είναι «ένας από αυτούς»…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.