Μπάγερν Μονάχου: Με τον Μανέ μπορεί να καταρρίψει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ

Ο πρώην σούπερ σταρ της Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ έφτασε στη Γερμανία, για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες.

Κατάκτηση τίτλων με τους Βαυαρούς, προσωπικές διακρίσεις, κατάρριψη ρεκόρ, όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό του Σενεγαλέζου επιθετικού. Και αφού αναφέραμε τα ρεκόρ, το επίσημο site της Bundesliga, υπενθύμισε ότι θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπος που θα βοηθήσει επιτέλους τους πρωταθλητές Γερμανίας, να βελτιώσουν το δικό τους ρεκόρ επίτευξης τερμάτων, σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, απείχε μόλις τέσσερα τέρματα από το 101 γκολ της Μπάγερν το 1971/72, συνεχίζοντας μια πρόσφατη τάση, να φτάνει κοντά στο «σπάσιμο» αυτού του ρεκόρ που κρατάει μισό αιώνα, αλλά να μην τα καταφέρνει στο τέλος. Η ομάδα υπό τον Χάνσι Φλικ τη σεζόν 2019/20 έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που πέτυχε 100 γκολ σε μια σεζόν στη Bundesliga και απείχε μόλις ένα από το ρεκόρ, ενώ πέτυχε δύο λιγότερα την επόμενη σεζόν.
Η Μπάγερν έχει πλέον τις εννέα από τις δέκα κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τα περισσότερα γκολ στη Bundesliga σε μια σεζόν, με τα 85 τέρματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν, να ολοκληρώνoυν την πρώτη 10άδα!

Τα 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ βοήθησαν την ομάδα του Ούντο Λάτεκ να κατακτήσει τόσο τον τίτλο όσο και να κάνει αυτό το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων και ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αυτός που κατέρριψε το ρεκόρ του σπουδαίου Γερμανού επιθετικού, σκοράροντας 41 φορές την περίοδο 2020/21 και αυτός που πυροδότησε μία σειρά προκλήσεων για τη Μπάγερν.

Η εκπληκτική ομάδα της Μπάγερν, της περιόδου 1971-72

Εκτός από την υπέρβαση του φράγματος των 40 γκολ, ο Λεβαντόφσκι έχει πετύχει 30 ή περισσότερα γκολ σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες σεζόν του, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η προκλήσεις για τον Μανέ είναι πολλές και δύσκολες.
«Με αυτές τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις μεγάλες επιτυχίες στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν πολύ λίγοι παίκτες σαν τον Μανέ στον κόσμο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Όλιβερ Καν, την ημέρα που ο Σενεγαλέζος άσος υπέγραφε το συμβόλαιο του. Και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι φιλόδοξος και πρόθυμος να κερδίσει περισσότερους τίτλους. Με παίκτες σαν αυτόν στη Μπάγερν, όλοι οι μεγαλύτεροι στόχοι είναι δυνατοί».
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο Καν είναι τόσο αισιόδοξος. Ο Μανέ σημείωσε 120 γκολ και έδωσε 48 ασίστ σε 269 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ. Μόνο την περασμένη σεζόν, ο Μανέ βρήκε τα δίχτυα 23 φορές σε 51 εμφανίσεις και η ομάδα του κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ, ενώ τερμάτισε μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League και ως δευτεραθλήτρια του UEFA Champions League.

«Είπε αρκετά σεμνά, ότι μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε οποιαδήποτε θέση», αποκάλυψε ο Νάγκελσμαν, ότι ειπώθηκε από τον Σενεγαλέζο, σε μεταξύ τους συζήτηση. «Είναι σπάνιο να βιώσεις ότι σε μια πρώτη συζήτηση, ένας παίκτης θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του συλλόγου και του προπονητή».
Η παρουσία του Μανέ – και η ικανότητα του στο τελευταίο τρίτο – θα πρέπει επίσης να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους Κομάν, Γκνάμπρι και Σανέ, γνωρίζοντας ότι η άφιξη του Μανέ θα δυσκολέψει την παρουσία τους στο αρχικό σχήμα. Ο Γκνάμπρι ήταν ο δεύτερος σκόρερ του συλλόγου με 14 γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, ενώ ο Κομάν πέτυχε 6 και ο Σανέ 7 γκολ.

Η Μπάγερν θα επωφεληθεί σίγουρα από την εμπειρία του Μανέ, ένας παίκτης που έχει σκοράρει επανειλημμένα καθοριστικά γκολ τόσο για την ομάδα του όσο και για τη χώρα του. Ο Μανέ φέρνει μαζί του στη Βαυαρία το πάθος, το ομαδικό πνεύμα και την ικανότητα στο σκοράρισμα, σε μία ήδη αιχμηρή επίθεση. Μην εκπλαγούμε λοιπόν αν η Μπάγερν γράψει στο άμεσο μέλλον, νέες «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.