Κίνγκσλεϊ Κομάν: O «βασιλιάς» της Μπάγερν Μονάχου (pic+vid)

Ο Γάλλος Κίνγκσλεϊ Κομάν είναι ένας από τους πιο προικισμένους παίκτες της Bundesliga. Ο 25χρονος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου και ως ανικανοποίητος που είναι, έχει ακόμη κάποιους στόχους να πετύχει με την ομάδα του.

Μετά από πολλές εικασίες για το μέλλον του, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν υπέγραψε συμφωνία για να παραμείνει στη Μπάγερν Μονάχου μέχρι το 2027. Ο Γάλλος εξτρέμ είναι ο τελευταίος στη σειρά των νεότερων παικτών της Μπάγερν που επεκτείνει την παραμονή του στους Βαυαρούς, καθώς οι πρωταθλητές Γερμανίας σχεδιάζουν την ομάδα των επόμενων χρόνων και ο Κομάν αποτελεί βασικό κομμάτι στη μελλοντική Μπάγερν.

Ο Κίμιχ (26 ετών), ο Γκορέτσκα (26 ετών), ο Στάνισιτς (21 ετών) και ο Μουσιάλα (18 ετών) υπέγραψαν νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια τους τελευταίους 12 μήνες. Ο Αλφόνσο Ντέιβις (21 ετών) υπέγραψε παράταση της συμφωνίας με τη Μπάγερν το 2020, ο Γκνάμπρι (26 ετών) αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμά τους σύντομα, ενώ οι νεότερες μεταγραφές Λιρόι Σανέ (26 ετών) και Νταγιό Ουπαμεκανό (23 ετών) έχουν ήδη πολύ χρόνο που απομένει στα υπάρχοντα συμβόλαια τους.
Δεν είναι τυχαίο που η νέα συμφωνία, θα αποφέρει στον Κομάν περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα γίνει ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, μετά τους Νόιερ και Λεβαντόφσκι.

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ
Αν ο Ντάνι Άλβες είναι ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια, ο Κομάν είναι ήδη σε θέση να ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο. Ο επιθετικός της Μπάγερν έχει ένα απίστευτο ρεκόρ κατακτήσεων πρωταθλημάτων σε κάθε σεζόν που έπαιξε ως επαγγελματίας, ξεκινώντας από τον θρίαμβο της Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1 το 2012/13. Μέχρι το τέλος της σεζόν 2020/21, ο Κομάν είχε κερδίσει εννέα πρωταθλήματα σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία και έχει συγκεντρώσει 17 τρόπαια μόνο με την Μπάγερν. Το γκολ εναντίον των πρώην εργοδοτών του στον τελικό του 2020 σφράγισε επίσης το πρώτο του τρόπαιο στο Champions League σε μια αξέχαστη βραδιά για τον Παριζιάνο.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Τον Ιούλιο του 2014, η Γιουβέντυος απέκτησε από την Παρί τον Κομάν, τον κράτησε για μία σεζόν, δεν πίστεψε στο ταλέντο του και τον έδωσε με διετή δανεισμό τον Αύγουστο του 2015, στη Μπάγερν.
«Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», δήλωσε κατά την άφιξη του στο Μόναχο, ο τότε αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Ματίας Ζάμερ. Στη συνέχεια, διεθνής με την U21της Γαλλίας, άρχισε σύντομα να υποστηρίζει τη δήλωση του Ζάμερ. Τελείωσε τη σεζόν με έξι γκολ και 12 ασίστ σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του χρονιά στη Γερμανία, βοηθώντας την Μπάγερν να κατακτήσει το νταμπλ. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, με τον Γάλλο σε 4,5 χρόνια παρουσίας στη Μπάγερν να μετράει 217 εμφανίσεις με 46 γκολ και 52 ασίστ και 25 συνολικά τρόπαια με τις ομάδες του και την Εθνική Γαλλίας. Και είναι μόλις 25 χρόνων!

«ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ, Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ…»
Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες, το ποδόσφαιρο είναι κάθε άλλο παρά αγγαρεία για τον Κομάν. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές, ειδικά όταν χάνεις τη δράση λόγω τραυματισμού, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συγκίνηση που σου προσφέρουν τα μεγάλα παιχνίδια και οι μεγάλες νίκες.
«Στα μεγάλα ματς, η καρδιά σου χτυπάει δυνατά», είχε πει στην L’Equipe τον Μάρτιο του 2016, αφού συνέβαλε σκοράροντας σε μια καταιγιστική νίκη στο UEFA Champions League επί της πρώην ομάδας του, της Γιουβέντους.

«Είσαι χαρούμενος όταν φέρνεις κάτι στην ομάδα σου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να μου προσφέρει τόσο πάθος, τέτοιο συναίσθημα. Από τότε που ήμουν μικρός συνέβαινε αυτό. Και το ποδόσφαιρο, το ζω ακόμα πιο έντονα από τότε που ήρθα στη Γερμανία. Στο Παρίσι, έχω τους φίλους μου και άλλα πράγματα, εκτός παιχνιδιού. Εδώ στο Μόναχο, η ζωή μου είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο ποδόσφαιρο. Είναι χαρά μου η δουλειά μου!».

Γεννημένος νικητής, o Κομάν, έχει επικρατήσει στους 106 από τους 147 αγώνες (ποσοστό72%) που έχει παίξει στη Bundesliga. Από όλους τους ενεργούς παίκτες με τουλάχιστον 75 εμφανίσεις μόνο ο Τζόσουα Κίμιχ (77%) και ο Τόμας Μίλερ (73%), έχουν υψηλότερο ποσοστό νικών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.