Bundesliga: Το πρωτάθλημα των γκολ

Οι στατιστικές πρωτιές της Μπουντεσλίγκα που για μια ακόμη χρονιά προσφέρει πλούσιο θέαμα και λιγότερη σκοπιμότητα.

Το γερμανικό πρωτάθλημα κατέχει πρωτιές στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι το θέαμα που προσφέρει στο κοινό είναι εξαιρετικό.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Για 4η φορά την τελευταία 5ετία η Μπουντεσλίγκα είναι το πρωτάθλημα με τα περισσότερα γκολ. Σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος μπαίνουν κατά μέσο όρο 3.09 τέρματα. Ακολουθεί η Ιταλία με 2.85 και η Γαλλία με 2.82 γκολ ανά παιχνίδι. Στην Ισπανία μπαίνουν κατά μέσο όρο 2.49 τέρματα ανά ματς.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Στη διάρκεια της εφετινής σεζόν στη Γερμανία αγωνίζεται και ο πρώτος σκόρερ των κορυφαίων πέντε πρωταθλημάτων της Ευρώπης, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός έχει σκοράρει 20 φορές στα πρώτα 18 παιχνίδια για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μπάγερν Μονάχου.

Στη Μπουντεσλίγκα και τη Μπάγερν ανήκει και η πρωτιά σε ασίστ με τον Τόμας Μίλερ να έχει 13 μέχρι στιγμής, μετά τον εντυπωσιακό απολογισμό των 21 μέσα στο 2021.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρωταγωνιστής στη σεζόν είναι και ο 18χρονος Φλόριαν Βίρτς αφού έχει καταφέρει να σημειώσει 8 γκολ στη διάρκεια του πρώτου γύρου, μπαίνοντας στο στόχαστρο ορισμένων εκ των σπουδαιότερων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τα κατορθώματά του μέχρι στιγμής είναι τα κορυφαία στην ηλικία του στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στη Γερμανία βγαίνουν και οι λιγότερες κίτρινες κάρτες τα παιχνίδια με μέσο όρο 3.55 κίτρινες ανά παιχνίδι. Ακολουθούν η Premier League με 3.64, η Ligue 1 με 3.78, η Serie A με 4.51 και η ισπανική La Liga me 4.83.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.