Μπάγερν: Ο αναντικατάστατος Λιρόι Σανέ (pics)

Με πέντε γκολ και άλλες τόσες ασίστ, η συμβολή του Λιρόι Σανέ στο προβάδισμα εννέα πόντων της Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Bundesliga ήταν σημαντική.

Ο Γερμανός διεθνής έχει γίνει βασικός πυλώνας της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, μία εξέλιξη που γεννά το ερώτημα αν είναι αυτός ο καλύτερος Σανέ που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το επίσημο site της Bundesliga προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Ο Σανέ ξεκίνησε μόλις 18 παιχνίδια με τους πρωταθλητές την περασμένη σεζόν, κάνοντας άλλες 14 εμφανίσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Το σύνολο των έξι γκολ και των 10 ασίστ που είχε ήταν ωστόσο μια αξιοθαύμαστη επιστροφή, καθώς πήρε στα χέρια του τον πρώτο τίτλο του στη Bundesliga.

Ωστόσο, για έναν άνθρωπο με υπερηφάνεια και τις φιλοδοξίες του Σανέ, αυτό δεν ήταν αρκετό. «Συνολικά, προφανώς δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με την πρώτη μου σεζόν με τη Μπάγερν», είπε ο Σανέ στη γερμανική Bild. «Αλλά ούτε οι πρώτοι μήνες μου στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι καλύτεροι μου και στη Μπάγερν μόλις επέστρεφα από έναν μακρύ, πολύ σοβαρό τραυματισμό».

Η έναρξη της σεζόν 2021/22 δεν ήταν χωρίς επιπλοκές. Η δυσαρέσκεια ακουγόταν από ορισμένες γωνιές του Allianz Arena καθώς ο Σανέ δεν κατάφερε να δώσει στο γήπεδο αυτά που όλοι περίμεναν. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της νίκης της 2ης αγωνιστικής επί της Κολωνίας και ήταν στον πάγκο για την επόμενη σύγκρουση με τη Χέρτα Βερολίνου. Στα παρασκήνια, όμως, η ιεραρχία της Μπάγερν εργαζόταν σκληρά για να επιστρέψει ο Σανέ σε ανοδική πορεία.

«Όλη η διοίκηση του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ούλι Χένες, μίλησε μαζί μου και μου έδωσαν την απόλυτη υποστήριξή τους», είπε ο Σανέ. «Δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένη τέτοια υποστήριξη σε κάθε σύλλογο».
Ο προπονητής τον βοήθησε επίσης, εξηγώντας του το όραμα του και πώς θα ταιριάξει ο νεαρός εξτρέμ στο σύστημα της ομάδας. «Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του», είπε ο Σανέ. «Μου δείχνει συνέχεια πώς μπορώ να αποδώσω ακόμα καλύτερα στο σύστημα του και πώς αυτό, μπορεί να μας βελτιώσει όλους ως ομάδα». Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Σε 26 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ο 25χρονος μετράει 11 γκολ και 11 ασίστ.

Όχι μόνο βοήθησε την Μπάγερν να φτάσει σε ένα τόσο σημαντικό προβάδισμα στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, αλλά τροφοδότησε και την πορεία της στους «16» του UEFA Champions League με πέντε γκολ και 4 ασίστ. Με βάση την τωρινή του φόρμα ο Λιρόι Σανέ Στην τωρινή του μορφή, ο Σανέ μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τη διαφορά και να εμπνεύσει την Μπάγερν για έναν δεύτερο τίτλο του Champions League μέσα σε τρία χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.