Λειψία: Ποιος είναι ο Κρίστοφερ Νκουνκού που θέλει η ποδοσφαιρική ελίτ;

Το όνομα του βρέθηκε στην κορυφή της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας πρόσφατα, όταν στις 15 Σεπτεμβρίου «έλαμψε» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, παρά την ήττα της Λειψίας με σκορ 6-3.

Με δύο κεφαλιές και ένα εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί πόδι, ο 24χρονος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της γερμανικής ομάδας που πέτυχε χατ τρικ σε αγώνα του Champions League και μόλις ο δεύτερος που το έκανε αυτό, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (είχε προηγηθεί ο Μέσι). «Προϊόν» των Ακαδημιών της Παρί, μάλλον δεν εκτιμήθηκε σωστά και μετά από 4 σεζόν με 78 εμφανίσεις (και 11 γκολ), πήρε τον δρόμο για τη Γερμανία και τη Λειψία. Αμέσως πήρε θέση βασικού και στις δύο ολοκληρωμένες του σεζόν, μπορεί να υπερηφανεύεται για την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του. Σε 88 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 12 γκολ και 27 ασίστ… Και συνεχίζει το ίδιο εντυπωσιακά στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Δέκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με 9 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Νκουνκού μπορεί να κάνει πολλές «δουλειές» παίζοντας σε διάφορες θέσεις ως Νο 10, Νο 8 ή και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ξεκίνησε ως εξτρέμ, αλλά αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός ως επιθετικός μέσος. Εκεί μπορεί να επεκτείνει το φάσμα των επιλογών του για πάσα διατηρώντας παράλληλα την ικανότητά του να ντριμπλάρει και να απειλήσει με τα γρήγορα πόδια και τη δύναμη που διαθέτει. Όπως υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Λειψίας, ο τεχνικός της, Τζέσε Μαρς, ο Νκουνκού δεν έχει εμφανή μειονεκτήματα στο παιχνίδι του.

«Έχουμε μιλήσει πολύ με τον Κρίστοφερ για να παίζει στην κόντρα και επίσης τι πρέπει να κάνει για να παίξει ως επιθετικός, Νο 10 και στα δύο φτερά. Ο Κρίστοφερ δεν έχει αδυναμίες. Είναι νέος και θέλει ακόμα περισσότερα. Είναι πάντα καλό όταν ένας νεαρός παίκτης ακούει αυτά που λέμε και θέλει επίσης να τα εφαρμόσει. Η συνεργασία μαζί του είναι πολύ διασκεδαστική καθώς είναι πραγματικά έξυπνος και έχει πολλές δυνατότητες».
Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι η εντυπωσιακή καριέρα του στη Λειψία, έχει τραβήξει την προσοχή των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Μια ελίτ τριάδα που αποτελείται από Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης λέγεται ότι «κυνηγούν» τον Γάλλο.

Η Ρεάλ είναι ο ισχυρότερος διεκδικητής για την υπογραφή του Νκουνκού, καθώς φέρεται να προσφέρθηκε ήδη στους «Los Blancos» η ευκαιρία να υπογράψει με τον ποδοσφαιριστή το επόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo στην Ισπανία, ο ατζέντης του Νκουνκού, Πίνι Ζάχαβι, επικοινώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να καταλήξει σε πιθανή συμφωνία στο τέλος της σεζόν. Ο Νκουνκού έχει ακόμη δύο χρόνια στο συμβόλαιο του με τη Λειψία και η τιμή εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 47 εκατομμύρια ευρώ.
Με καταγωγή από το Κονγκό, ο Νκουνκού είναι διεθνής με την U21 της Γαλλίας, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμη από τον Ντιντιέ Ντεσάν στη Εθνική Ανδρών. Όμως ο εντυπωσιακός ρόλος του σε συλλογικό επίπεδο θα μπορούσε να τον φέρει στην αποστολή της ομάδας στο δρόμο για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.