Τζαμάλ Μουσιάλα: Ένα νέο αστέρι γεννιέται! (pic)

Στην εύκολη νίκη της Εθνικής Γερμανίας επί της Βόρειας Μακεδονίας το βράδυ της Τρίτης, ο Τζαμάλ Μουσιάλα έγινε ο 2ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

Νωρίτερα στο Euro 2020, έγινε ο νεότερος παίκτης της Γερμανίας που έπαιξε σε διεθνές τουρνουά. Γεννημένος στη Στουτγάρδη τον Φεβρουάριο του 2003, ο Μουσιάλα πέρασε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του στη Φούλντα, μια μικρή πόλη κοντά στη Φρανκφούρτη, προτού μετακομίσει στο Λονδίνο με τη Γερμανίδα μητέρα του και τον Νιγηριανό πατέρα του. Εκπροσώπησε την Αγγλία στην U15 και στην U21, αλλά τελικά αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2021 να εκπροσωπήσει τη Γερμανία, προς μεγάλη έκπληξη του πρώην προπονητή του Μάρτιν.
«Είχα την τύχη να προπονήσω τον Τζαμάλ για τα τρία χρόνια που ήταν στο Whitgift School», θυμάται ο Μάρτιν, πρώην παίκτης και προπονητής της Κρίσταλ Πάλας. «Όταν έφτασε για πρώτη φορά, ήταν ένα μικρό παλικάρι, και κάποιος που δεν σου έκανε εντύπωση ότι είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αλλά μόλις τον βάλεις σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ζωντανεύει».

Δεν έχει καθόλου άδικο ο πρώην προπονητής του. Στην πρώτη πλήρη σεζόν του στη Μπάγερν Μονάχου, σημείωσε 6 γκολ σε 27 συμμετοχές, συν το πρώτο του γκολ που πέτυχε στο Champions League στη νίκη 4-1 εκτός έδρας επί της Λάτσιο. Μία ημέρα αργότερα δήλωσε ότι θα παίξει για την Εθνική Γερμανίας. Η πρόοδος του στη Βαυαρία συνεχίστηκε και με τον Νάγκελσμαν, καθώς ο Μουσιάλα έχει ήδη καταγράψει δύο γκολ και δύο ασίστ σε 188 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο Μουσιάλα έχει πολλούς θαυμαστές. Το πρώην αφεντικό του στην Μπάγερν είναι ένας από αυτούς, με τον Χάνσι Φλικ να χαίρεται που τον έχει και στην Εθνική τώρα. «Είναι πολύ ήρεμος μπροστά στην αντίπαλη εστία για την ηλικία του», είπε ο Φλικ. Από τον Άντριου Μάρτιν, στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και τον Χάνσι Φλικ, φαίνεται ότι ο 18χρονος επιθετικός βρίσκεται σε ασφαλή χέρια…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.