Παπαδόπουλος: “Ιδιαίτερο να φοράς τη φανέλα της Ντόρτμουντ”

O Αντώνης Παπαδόπουλος μίλησε στο ελληνικό Club της Μπορούσια για την καριέρα του και τις εντυπώσεις του από την έως τώρα παρουσία του στη Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα κεντρικού αμυντικού στο dortmund.gr:

“Στην περίπτωση του Αντώνη Παπαδόπουλου τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Μία ανάγκη που δημιουργήθηκε για να καλυφθεί ένα κενό στην U23, που κέρδισε την άνοδο στην 3η κατηγορία, τελικά έφερε έναν ακόμη Έλληνα στην ενδεκάδα της Borussia! Ο 21χρονος μέσος, μάλιστα, κλήθηκε να προσφέρει στην άμυνα και με δεδομένες τις συνθήκες άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο Έλληνας στόπερ μίλησε στο Dortmund.gr για το άλμα στην καριέρα του, τι περιμένει από το μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στους οπαδούς της Borussia στην Ελλάδα, με τους οποίους έδωσε ραντεβού για… οπουδήποτε, όταν το επιτρέψουν οι περιορισμοί. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι μετά τα πρώτα του παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα δέχθηκε για πρώτη φορά κρούση από την εθνική ομάδα!

Θα περίμενε, λοιπόν, ποτέ ότι από την 3η κατηγορία θα έκανε το ντεμπούτο του αρχικά στο Κύπελλο με την Borussia και στη συνέχεια στην Bundesliga μπροστά σε 25.000 οπαδούς; «Όχι», λέει κοφτά και πιστεύει ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος να απογειώσει την καριέρα του. «Είναι ακόμα καλύτερο ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι». Πώς ένιωθε όταν ετοιμαζόταν να περάσει ως αλλαγή και να αγωνιστεί για πρώτη φορά; «Η προσμονή ήταν μεγάλη», τονίζει με ενθουσιασμό. «Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και το μόνο που ήθελα ήταν να βγω στον αγωνιστικό χώρο και να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Αυτή του η αποφασιστικότητα είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει και του επιτρέπει να μπαίνει δυνατά στις μονομαχίες. Αυτή του η επιμονή είναι που λατρεύει κάθε προπονητής. Και κάπως έτσι το παρατσούκλι του είναι «Terrier». Γιατί; «Μου το έδωσαν στη Halle, επειδή κέρδιζα πολλές μονομαχίες. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι αυτό το παρατσούκλι είχε και ο Berti Vogts, κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα». Είναι αυτή η ικανότητά του που τον ξεχωρίζει; «Αυτό που με ξεχωρίζει θα πρέπει να το κρίνουν άλλοι», ξεκαθαρίζει. «Αυτό που πάντα προσπαθώ είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνουν όλοι».

Πόσο μεγάλη είναι τελικά η διαφορά της Borussia με τις άλλες ομάδες της καριέρας του; «Τεράστια», παραδέχεται. «Ένιωσα, όμως, μία οικειότητα. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με το να φοράς τη φανέλα με το σήμα της Borussia στο στήθος». Για να φτάσει μέχρι την πρώτη εμφάνιση, έπρεπε να δείξει τι αξίζει στην προετοιμασία. Ναι μεν οι απουσίες ήταν πολλές, αλλά το ρόστερ της Borussia και των μικρών της ομάδων είναι παραπάνω από γεμάτο. Αυτό είναι που περιμένουν όλοι οι παίκτες της, που δεν ανήκουν στα μεγάλα ονόματα.

«Ήμουν ήδη για προετοιμασία με την U23, όταν ενημερώθηκα να πάω απευθείας σε εκείνη της πρώτης ομάδας. Δεν μπορούσα να περιμένω να βρεθώ εκεί», λέει, χαρακτηρίζοντας εκείνη τη στιγμή «πολύ ξεχωριστή». Και τι ατμόσφαιρα συνάντησε στο Bad Ragaz; «Πολύ, πολύ καλή». Φυσικά, αυτό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια, καθώς οι συμπαίκτες του τον υποδέχθηκαν χωρίς προβλήματα. «Μπορώ να πω μόνο θετικά πράγματα. Υπάρχει οικειότητα και η αλληλεπίδραση είναι εξαιρετική». Υπάρχει κάποιο… πειραχτήρι; «Ο Bellingham είναι πάντα σε καλή διάθεση όταν είμαστε μαζί. Αυτό, όμως, ισχύει και για όλους τους παίκτες. Δεν έχω βιώσει αρνητική ατμόσφαιρα».

Οι στόχοι οποιουδήποτε βρεθεί στη θέση του Παπαδόπουλου είναι λογικό να αναπροσαρμόζονται. Οι δικοί του από εδώ και στο εξής ποιοι είναι; «Θα ήθελα, φυσικά, να παίζω πιο συχνά στην Bundesliga. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μου από εδώ και πέρα». Αυτόν τον στόχο μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε «ποσοτικό». Υπάρχει, όμως, και ο «ποιοτικός», τον οποίο δεν παραλείπει να αναφέρει. «Περιμένω ότι θα εξελίξω ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μου, θα ωριμάσω και θα μπορέσω να πανηγυρίσω επιτυχίες με την ομάδα μας».

Ακόμη και μία εμφάνιση με την Borussia είναι ικανή να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα όλου του κόσμου. Στη δική του περίπτωση, που είχε και συνέχεια, αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό. Μπορεί, λοιπόν, το καλοκαίρι να μην ενδιαφέρθηκε κάποιος ελληνικός σύλλογος για την απόκτησή του, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, αλλά η εθνική ομάδα δεν άργησε να έρθει σε επαφή μαζί του. «Το μέλλον θα δείξει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», συνέχισε.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, έστειλε το μήνυμά του στο club και στους οπαδούς της Borussia στην Ελλάδα. «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και χαίρομαι, που υπάρχει ένα τόσο μεγάλο fanclub της Borussia στην πατρίδα των γονιών μου. Αυτό με εξέπληξε ευχάριστα και με κάνει ακόμη πιο περήφανο που αγωνίζομαι στην Borussia. Σας παρακαλώ να συνεχίσετε να μας υποστηρίζετε και ελπίζω να σας δω σύντομα στο Dortmund. Είτε στο Rote Erde είτε στο Westfalenstadion είτε ακόμη και στην Ελλάδα». Το ραντεβού, λοιπόν, δόθηκε και μένει να ρυθμιστούν απλά οι λεπτομέρειες. Μέχρι να τον βρούμε από κοντά, θα τον απολαμβάνουμε από μακριά…”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.