Ένας Αμερικανός στη Βεστφαλία

Η ιστορία του Τζόου Σκάλι ανατρέπει τις παγιωμένες αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο…

Μέχρι τώρα αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο Γερμανοί ποδοσφαιριστές στη «δύση» της καριέρα τους να οδεύουν στις ΗΠΑ για να «κολλήσουν» τα τελευταία ένσημα πριν κρεμάσουν τη φανέλα τους.

Η ιστορία του Τζόου Σκάλι της Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ, είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι νέος, μόλις 18 χρόνων, στην αρχή της καριέρας του και ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στη Γερμανία για να αγωνιστεί στη Μπουντσελίγκα.

Έχει ήδη μαγνητίσει την προσοχή καθώς την προηγούμενη αγωνιστική σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ. Αυτό συνέβη στην έβδομη συμμετοχή και την ένατη τελική του προσπάθεια στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Σκάλι έγινε ο 33ος Αμερικανός που σκοράρει στη Μπουντεσλίγκα, ωστόσο είναι ο τρίτος νεότερος που το κατάφερε και αυτό τον κατατάσσει σε μια ξεχωριστή μερίδα εκπροσώπων του ποδοσφαίρου της χώρας του.

Όταν ο Σκάλι σημείωσε το 3-1 κόντρα στη Βόλφσμουργκ ήταν 18 χρόνων, 9 μηνών και 3 ημερών. Νεότεροι συμπατριώτες του που σκόραραν στη Μπουντεσλίγκα καταγράφονται μόνο ο Τζο Ρέινα  σε ηλικία 17 χρόνων 10 μηνών και 7 ημερών και ο Κρίστιαν Πούλισικ σε ηλικία 17 χρόνων και 7 μηνών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.