Ο θάνατος, οι φόροι και η Φράιμπουργκ να διαπρέψει

Ο Κρίστιαν Στράιχ πλησιάζει μια δεκαετία στον πάγκο της Φράιμπουργκ. Η ομάδα του είναι αήττητη μετά από τέσσερα ματς για πρώτη φορά μετά από δεκαεπτά χρόνια. Φαβορί για υποβιβασμό; Ούτε φέτος.

Ο μεγάλος φόβος του Κρίστιαν Στράιχ είναι πως γίνεται περισσότερο γνωστός για αυτά που λέει παρά για αυτά που κάνει.

Στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Φράιμπουργκ θα συμπληρώσει μια δεκαετία στα τέλη Ιανουαρίου του 2022. Στο πρώτο του ματς στον πάγκο φυσικά νίκησε, σε ένα παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ, με 1-0 με γκολ του Γκίντερ δύο ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά του. Αν σας λέει κάτι το όνομα του σκόρερ είναι ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Γερμανίας που παίζει στην Γκλάντμπαχ.

Σχεδόν δέκα χρόνια στον πάγκο αλλά μια ζωή στο Μαύρο Δάσος, στα ΝότιοΔυτικά της Γερμανίας. Γεννημένος 45 χιλιόμετρα από το Φράιμπουργκ, στο Βάιλ αμ Ράιν, άρχισε την καριέρα του από την Φράιμπουργκερ, έπαιξε μια χρονιά στην Φράιμπουργκ, έκανε μερικά διαλείμματα σε Χόμπουργκ και Κίκερς Στουτγκάρδης και τελείωσε την καριέρα του στην Φράιμπουργκερ.

Και μετά… ξανά Φράιμπουργκ. Προπονητής ακαδημιών από το 1995 ως το 2011 και παράλληλα από το 2007 ως το 2011 βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα, μέχρι να αναλάβει ο ίδιος Πρωτοχρονιά του 2012.

Εκφραστικός, χρησιμοποιεί τα χέρια του όταν μιλάει όχι για να δείξει αλλά ως θεατρίνος να παίξει αυτό που λέει.

Από το ότι δεν θα ήθελε οι παίκτες του να τρώνε κοτόπουλο γιατί… “τα βασανίζουν τα κακόμοιρα”, στις συζητήσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και το… “αν δεν κάνει ο κόσμος κάτι για αυτό είναι συνυπέυθυνος” καταλήγεις στην κουβέντα για το αν η μάχη του υποβιβασμού είναι σκληρή για έναν άνθρωπο και παίρνεις την αποστομωτική απάντηση “σκληρό και απάνθρωπο είναι όταν φοβάσαι για την ζωή σου και πρέπει να βάλεις την οικογένεια σου σε μια βάρκα για να πάς από την μια άκρη της Μεσογείου στην άλλη”.

Βέβαια δεν είναι μόνο τα λόγια του.

Η Φράιμπουργκ έχει παίξει τέσσερις φορές στην ιστορία της στην Ευρώπη και οι δύο είναι με αυτόν στον πάγκο (…13/14 και 17/18 στο Europa League). Πρωταθλητής και κυπελλούχος με τις ακαδημίες του συλλόγου πολλάκις, πρωταθλητής δεύτερης κατηγορίας.

Έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Γκίντερ για τον οποίο γράψαμε νωρίτερα αλλά και τους Παπίς Σισέ, Ομέρ Τοπράκ, Μαξ Κρούζε, Κρίστοφερ Ζουλιάν, Αντμίρ Μεχμέντι, Βλαντίμιρ Νταρίντα, Ρομάν Μπούρκι, Τσαγκλάρ Σεγιούντσου, Λούκα Βάλντσμιντ, Μπαπτίστ Σανταμαρία.

Φέτος έχει ήδη δώσει την ευκαιρία του σε παίκτες όπως ο Κέβιν Σάντε και ο Νόα Βάιχαουπτ (…κρατήστε το όνομα του τελευταίου). Οι ακαδημίες του είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Η Φράιμπουργκ ξόδεψε φέτος μόλις πέντε εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές και εισέπραξε δεκαπέντε. Από την ημέρα που ανέλαβε έχει ξοδέψει 123 εκατομμύρια και έχει φέρει στα ταμεία 189.

Τσακώνεται αμέτρητες φορές με συναδέλφους την ώρα του αγώνα… βλέπετε δεν κρατάει το στόμα του κλειστό. Δεν παίρνει την εκτίμηση που του αξίζει από το ποδοσφαιρικό κοινό.

Η ομάδα του κάθε χρόνο τα πηγαίνει καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς. Πάντα διαπρέπει και πάντα εμφανίζει νέα ταλέντα. Φέτος είναι αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από δεκαεπτά χρόνια.

Οι Γερμανοί ποδοσφαιρόφιλοι που ξέρουν τον Στράιχ και την δουλειά του λένε πως τρία πράγματα είναι σίγουρα… ο θάνατος, οι φόροι και ότι η Φράιμπουργκ θα διαπρέψει.

Η φετινή σεζόν δεν μοιάζει διαφορετική για μια ομάδα που πολλοί είχαν ανάμεσα στα φαβορί για υποβιβασμό… ας γελάσουμε όλοι μαζί.

Επειδή ο φόβος του Στράιχ ότι τα λόγια του είναι πιο δυνατά από τις πράξεις του, σας αφήνουμε με την άποψη του για το ποδόσφαιρο, το μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και τα… λεμόνια.

“Για πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο είναι στην κόψη του ξυραφιού. Είναι ένα προϊόν, και το στίβουν σαν λεμόνι. Μπορείς να συνεχίσεις να το στίβεις και, θα βγαίνει χυμός. Ίσως υπάρχει λίγος χυμός ακόμα αλλά, το ερώτημα είναι για πόσο καιρό αυτοί που αγαπούν αυτό το λεμόνι θα θέλουν να το βλέπουν να ξεζουμίζεται και να παραμορφώνεται”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.