Γερμανία : Βρήκε επιθετικούς, κέρδισε χρόνο

Το περίεργο θα ήταν να μην έβρισκε λύση η Γερμανία στην θέση του επιθετικού. Για τα επόμενα χρόνια υπάρχει μια τριάδα (Βέρνερ, Νμέτσα, Αντεγέμι) που μπορεί να βασιστεί μέχρι να βρει τον επόμενο μεγάλο φορ της.

Η Εθνική Γερμανίας είναι σε αναζήτηση εδώ και πολλά χρόνια ενός παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στην επίθεση. Η αναζήτηση και το πρόβλημα φάνηκε ακόμη περισσότερο στο Euro 2021 όπου η ομάδα δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση (…δεν μπορώ να ακούω για τον Βέρνερ).

Οι Γερμανοί κοίταξαν τις υποδομές τους. Είδαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον Λούκας Νμέτσα ο οποίος αγωνιζόταν στην Κ21 της Αγγλίας. Τον διεκδίκησαν, τον πήραν, τον έβαλαν βασικό στην Κ21 και αυτός βοήθησε στην κατάκτηση Euro U21 το 2021 από τους Γερμανούς.

Οι Γερμανικές ομάδες το κατάλαβαν, δεν καθυστέρησαν και η Βόλφσμπουργκ ήταν αυτή που έσπευσε να τον κάνει δικό της. Έχει ήδη σκοράρει στην φετινή Μπουντεσλίγκα.

Ο Καρίμ Αντεγέμι είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πριν από μερικές ημέρες έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Γερμανίας στο 6-0 με την Αρμενία και… σκόραρε.

Ο επιθετικός της Ζάλτσμπουργκ γεννήθηκε στο Μόναχο, έχει πατέρα Νιγηριανό και μητέρα από την Ρουμανία.

Τρεις χώρες μπορούσαν να τον διεκδικήσουν αλλά όχι, αυτός επέλεξε την Γερμανία η οποία δεν το σκέφτηκε και πολύ τον έριξε στο γήπεδο, σε επίσημο και όχι φιλικό ματς για να μην μπορεί άλλη χώρα να τον διεκδικήσει στο μέλλον.

Πλέον είναι δικός της. Μπορεί να μην παίξει ξανά για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά… είναι δικός της.

Κάνει φοβερή πρώτη χρονιά στην Ζάλτσμπουργκ – όχι ότι είναι δύσκολο για έναν καλό επιθετικό – και έχει ήδη επτά γκολ σε εννέα παιχνίδια.

Έχει αρχίσει την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου η οποία δεν τον πίστεψε και τον άφησε να πάει στην Βαυαρική Ούντερχαχινγκ από όπου τον “τσίμπησε” για τρία εκατομμύρια Ευρώ η Ζάλτσμπουργκ.

Οι Αυστριακοί επίσης δεν “τσίμπησαν” στα εκατομμύρια προσέφεραν προ διετίας Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Ο παίκτης μοιάζει καταδικασμένος να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Μπάγερν Μονάχου είτε μέσω Λειψίας είτε με απευθείας μεταγραφή.

Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί έχουν τον Βέρνερ, αυτούς τους δύο (…Νμέτσα και Αντεγέμι) και κυρίως χρόνο μέχρι να δημιουργήσουν τον πραγματικά μεγάλο φορ που τους λείπει εδώ και πολλά χρόνια και να είστε σίγουροι ότι θα τον βρουν.

ΥΓ : Για να καταλάβετε την διαφορά επιπέδου. Η Γερμανία βρήκε Νμέτσα και Αντεγέμι σε μια θέση που έχει πρόβλημα, και τους βρήκε γρήγορα. Δεδομένα η Εθνική Ελλάδας έχει πρόβλημα στην θέση του δεξιού μπακ. Το αν άξιζε ή όχι ο Ουές του ΟΦΗ να παίξει στην Εθνική Ανδρών της χώρας μας είναι άποψη του καθενός. Ένας παίκτης που για ενάμισι χρόνο ήταν από τις βασικές επιλογές στην θέση του δεξιού μπακ στην Κ21 της χώρας, προτίμησε να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να πάει να παίξει στην Εθνική ομάδα της Συρίας κι αυτό δείχνει ένα ακόμη μεγαλύτερο και γενικότερο πρόβλημα από τα όσα αγωνιστικά εμφανίζει η Εθνική ομάδα της Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.