Φραντς Μπεκενμπάουερ: Όταν έφτασε κοντά και στις δύο ομάδες του Μιλάνου!


Ανήκει στη πολύ περιορισμένη λίστα ανθρώπων που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως παίκτες και ως προπονητές. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, μαζί με τον Γάλλο Ντιντιέ Ντεσάν και τον Βραζιλιάνο Μάριο Ζαγκάλο είναι μέχρι σήμερα οι τρεις άνθρωποι που έχουν φτάσει σε αυτό το κατόρθωμα. Ο Κάιζερ (σημαίνει αυτοκράτορας) του γερμανικού ποδοσφαίρου, θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Μπεκενμπάουερ ήταν ένας αμυντικός που άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε 112 φορές με τους συλλόγους που έπαιξε και με την Εθνική Γερμανίας και έδωσε μία άλλη διάσταση στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Για πρώτη φορά, ο 75χρονος σήμερα Φραντς Μπεκενμπάουερ, αποκάλυψε ότι δύο φορές στο παρελθόν, έφτασε κοντά σε μία ιταλική ομάδα, αλλά τελικά παρά και την επιθυμία του ίδιου, προέκυψαν αξεπέραστα προβλήματα.

Για πρώτη φορά ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, εξήγησε πώς έφτασε κοντά και στους δύο συλλόγους του Μιλάνου, σε διαφορετικές περιόδους της καριέρας του! Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στη Bild, ο Μπεκενμπάουερ εξήγησε πώς σχεδόν υπέγραψε για την Ίντερ το 1966, και επίσης πως σχεδόν υπέγραψε λίγο αργότερα και στη Μίλαν.
«Έχω μεγάλη συμπάθεια σε όλη μου τη ζωή για την Ιταλία. Έφτασα κοντά στο να παίξω εκεί. Το 1966, η Ίντερ ήθελε να με πάρει. Ένα χρόνο αργότερα, επίσης με ήθελε η Μίλαν». Είναι σαφές ότι εύχεται να είχε περάσει λίγο χρόνο παίζοντας ποδόσφαιρο σε κάποιον σύλλογο της Ιταλίας.

«Τίποτα από αυτά δεν έγινε, γιατί εκείνη την εποχή η ιταλική Ομοσπονδία είχε επιβάλει απαγόρευση στους αλλοδαπούς. Έτσι έμεινα στο Μπάγερν Μονάχου».
Αντί να μετακομίσει στην Ιταλία, ο 75χρονος πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου. Πραγματοποίησε 584 εμφανίσεις με τη φανέλα των Βαυαρών, σκοράροντας 75 φορές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.