Μάιντς-Ντόρτμουντ 1-3: Κλείδωσε το Champions League η Μπορούσια (hls)

Νίκη που τους εξασφάλισε την παρουσία στο επόμενο Champions League πέτυχαν οι «κιτρινόμαυροι»

Η Ντόρντμουντ επικράτησε 3-1 της Μάιντς εκτός έδρας στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής και κλείδωσε τη παρουσία της στη τετράδα που οδηγεί στο επόμενο Champions League. Πλέον, η Μπορούσια έφτασε τους 61 βαθμούς και ανέβηκε στη 3η θέση έχοντας διαφορά τεσσάρων πόντων (που δεν καλύπτεται) από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Από την άλλη πλευρά, η Μάιντς έμεινε στους 36 και την 13η θέση έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της στη κατηγορία.

Από το ξεκίνα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μην αφήνοντας σε ησυχία τους αντιπάλους τους. Συγκεκριμένα, στο πρώτο ημίχρονο είχαν 68% κατοχή και 10 τελικές εκ των οπαίων οι 3 πήγαν εντός εστίας. Από αυτές, οι δύο πήγαν και στα δίχτυα! Ο Γκερέιρο στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ έπειτα από ασίστ του Σάντσο ενώ λίγο πριν το ημίχρονο, στο 42′ ο Ρόις σημείωσε το 2-0 και πάλι από ασίστ του Άγγλου. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα, ήταν το γεγονός πως η Μάιντς ολοκλήρωσε τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς τελική!

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε σχεδόν μισή ώρα να ξεκινήσει λόγω καταρρακτώδους βροχής και έντονων ανέμων που επικρατούσαν στη περιοχή. Μετά την επανέναρξη, η Ντόρτμουντ προσπάθησε και κατάφερε εν τέλη να «παγώσει» τον ρυθμό διασφαλίζοντας τη νίκη. Έτσι, παρά τις αλλαγές των γηπεδούχων, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ αφού στο 80ο λεπτό, ο Βράντ έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε εν τέλη η Μάιντς ήταν να μειώσει σε 3-1 στις καθυστερήσεις χάρις σε γκολ του Κούισον.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Μάιντς: Ντάμεν, Ζούστε, Χακ, Νιακατέ, Ντα Κόστα, Λάτζα, Μαρτίνς, Μποέτσιες, Μπροσίνσκι, Γκλάτσελ, Ονισίβο

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Γκερέιρο, Χούμελς, Ακάντζι, Μενιέ, Νταχούντ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Σάντσο, Ρέινα, Χόλαντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.