Ούτε το εκκωφαντικό 12-0 δεν της έδωσε τον τίτλο!

Στις 29 Απριλίου του 1978, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν στη Bundesliga της περιόδου 1977–78, συνέβησαν απίθανα πράγματα.

Στις 29 Απριλίου του 1978, την τελευταία αγωνιστική της σεζόν στη Bundesliga της περιόδου 1977–78, συνέβησαν απίθανα πράγματα. Η Γκλάντμπαχ ήταν ισόβαθμη με την Κολωνία μία αγωνιστική πριν από το τέλος, αλλά η Κολωνία είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων, καθώς ήταν στο +10 από την συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Γνώριζε επομένως ότι εάν η Κολωνία κέρδιζε το εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Ζανκτ Πάουλι, η Γκλάντμπαχ θα έπρεπε να πετύχει περισσότερα από 10 γκολ για να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια.
38.000 οπαδοί έφτασαν στο «Rheinstadion» στο Ντίσελντορφ, όχι τη φυσική έδρα της Γκλάντμπαχ, καθώς στο «Bökelbergstadion» γίνονταν ανακατασκευές. Μεταξύ των παικτών της ομάδας, ήταν ο σπουδαίος Γιουπ Χάινκες και ο Έβαλντ Λίνεν που έχει περάσει ως προπονητής από τα μέρη μας (Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ). Προπονητής της Ντορτμουντ ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Χάινκες πέτυχε 5 τέρματα, ο Λίνεν άλλο ένα και η Γκλάντμπαχ κέρδισε με το απίστευτο 12-0 που παραμένει το υψηλότερο σκορ στην ιστορία της Bundesliga, μαζί με άλλα τέσσερα παιχνίδια. Ο Γιουπ Χάινκες είπε κάποτε γι΄αυτό το ματς: «Οι άνθρωποι ρωτούσαν από τον πάγκο πόσα περισσότερα γκολ θα χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τον τίτλο. Ενώ το σκορ ήταν 9-0, μας είπαν τρία ακόμη και εγώ απάντησα «Έχετε τρελαθεί;».

Παρά το απίστευτο 12-0, ο τίτλος πήγε στην Κολωνία που επικράτησε 5-0 της Ζανκτ Πάουλι και με διαφορά τριών τερμάτων, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.
Για την ιστορία, κάθε μέλος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ, τιμωρήθηκε για το «εξευτελιστικό» αυτό σκορ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.