Σουάρες: «Είχαμε ζητήσει από τον Νεϊμάρ να μείνει»

Ο Λουίς Σουάρες αποκάλυψε πως αυτός και ο Λιονέλ Μέσι είχαν ζητήσει από τον Νεϊμάρ Τζούνιορ, να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, ο Ουρουγουανός επιθετικός δήλωσε πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να ελέγξει τον περίγυρό του, ενώ παράλληλα του είχαν πει πως θα ήταν καλύτερα να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι και όχι στην Παρί Σεν Ζερμέν, αν τελικά αποχωρούσε από το «Καμπ Νου».

Αρχικά, ο Σουάρες δήλωσε για την αποχώρηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα: «Δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω γι’ αυτό, αλλά ήρθε η ώρα όταν ήταν ήδη μεγάλος παίκτης και πήγαμε με τον Μέσι και μιλήσαμε στον Νεϊμάρ και του είπαμε:” Νέι, αν θες να κερδίσεις τα πάντα, μείνε μαζί μας”. Μας άκουσε κι έλεγε ”Ναι, ναι, θέλω να μείνω”. Αλλά τότε υπήρχε όλος ο περίγυρος, που μερικές φορές είναι δύσκολο να ελέγξεις. Εμείς, σαν φίλοι, τον συμβουλέψαμε να μείνει, αλλά είναι η δική του απόφαση, της οικογένειάς του. Του είπαμε ακόμη: ”Νεϊμάρ η Αγγλία είναι καλύτερη. Η Μάντσεστερ Σίτι, το ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερο εκεί. Αλλά στην Γαλλία;».

Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός παίκτης συμπλήρωσε: «Αν ο Νεϊμάρ είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει σίγουρα μία Χρυσή Μπάλα. Η άποψή μου είναι πως αν έμενα, θα είχε κερδίσει ναι. Νομίζω πως οφείλεται και στην κακή τύχη με τους τραυματισμούς του. Σε αυτόν αρέσει επίσης να παίρνει ευθύνες, λάθη. Αλλά μερικές φορές ένας παίκτης παίρνει πάνω του αυτή την ευθύνη και η ομάδα κερδίζει. Τι γίνεται όμως αν η ομάδα σου δεν σε βοηθάει καθόλου; Επειδή ο Νεϊμάρ μπορεί να γίνει ένα καλό στήριγμα, μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να σκοράρει ένα γκολ, να δώσει μία ασίστ, αλλά δεν μπορεί να αμυνθεί. Και μετά, μερικές φορές ένα γκολ χάνεται, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Σουάρες δήλωσε πως η κριτική του άρεσε και πως του έδινε κίνητρο: «Θεωρώ πως ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς κι αυτό του έκοβε την φόρα κάθε φορά που είχε πάρει τα πάνω του. Όποτε ήταν σε άνοδο, είχε έναν τραυματισμό. Κι έπειτα, στην εθνική ομάδα, δεν κέρδισε αυτό που ήθελε και αυτό που αναμενόταν από εκείνον. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος να δεχθεί την κριτική ανά πάσα στιγμή. Εγώ πάντα λέω…όσο περισσότερη κριτική δέχομαι τόσο περισσότερο ”φτιάχνομαι”. Μου αρέσει περισσότερο, αλλά είναι μερικοί παίκτες που δεν το έχουν αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που η κριτική τους επηρεάζει και το να τους λες καλά λόγια τους κάνει αδύναμους. Και το λέω αυτο γιατί όταν ακούς ”καλύτερος παίκτης”, ” πόσα γκολ έβαλε…” κλπ. το παίρνεις πάνω σου και μετά πέφτεις. Έτσι, δεν ενδιαφέρομαι για τίποτα σχετικά μ’ αυτό. Ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος γι’ αυτό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.